Software

În curând cred că vom vedea reclame peste tot, inclusiv pe cer (am discutat anul trecut despre subiect). Efectiv toate companiile încearcă să ne bombardeze cu reclame pentru a mai face un ban în plus, chiar dacă plăteşti deja pentru anumite servicii.

Uber a anunţat că de săptămâna aceasta va da drumul la reclame video în aplicaţiile sale, acestea urmând a avea o durată maximă de 90 de secunde. Clipurile nu vor putea fi închise, însă vor porni cu sunetul oprit pentru a nu deranja atât de tare (să vedem cât va ţine şi minunea asta).

Prima ţară care va beneficia de noua „caracteristică” va fi SUA, după care pe parcurul acestui an vor mai urma Marea Britanie, Franţa şi Australia. Toate ţările unde Uber este prezent va avea reclame video în aplicaţie, inclusiv România.

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, aceleaşi reclame le vom vedea şi în maşini. Compania intenţionează să instaleze tablete cu ecrane generoase care vor fi folosite pentru redarea de reclame cu sonor. Instalarea acestora va fi de durată, întreg procesul urmând a fi unul etapizat. Din fericire noi mai avem ceva de aşteptat (câteodată este bine să fi o ţară mică, neimportantă).

Într-o declaraţie dată celor de la Wall Street Journal, Mark Grether, vicepreședinte și general manager al diviziei de advertising Uber a declarat: „Avem două minute din atenția ta. Știm cine ești, știm unde vrei să mergi, știm ce ai mâncat. Putem folosi aceste informații pentru a-ți livra o reclamă video țintită spre tine.”

Sursa: wsj.com

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.