Diverse

Ştim deja că dezvoltarea Amazon din ultimii ani s-a bazat pe o organizare şi o digitalizare de fier, iar evoluţia companiei a fost una constant pozitivă. Însă până când va funcţiona acest tip de sistem ?

Amazon a fost acuzat că îşi epuizează fizic şi psihic angajaţii, iar cea mai nouă analiză The Verge pare a confirma acest lucru. Se pare că în depozitele sale, Amazon utilizează un sistem care analizează productivitatea fiecărui angajat în parte, iar cel care nu îşi atinge target-ul poate ajunge chiar să fie concediat de respectivul sistem.

Tehnologia implementată de Amazon analizează cât de mult stau angajaţii în pauze sau cât de des îşi iau aceste pauze, cât de repede se mişcă în scanarea coletelor etc. Când se observă o scădere a productivităţii acestora, în primă fază se trimit diverse avertismente (Amazon susţine că în această etapă le oferă traininguri menite să îi ajute), urmând ca decizia finală să implice concedierea acestora (la nevoie, un supervizor poate anula decizia sistemului).

Acest sistem de supraveghere şi analiză aduce un plus de stres salariaţilor, unii dintre ei afirmând că nu se mai duc nici la baie în timpul programului de teama ratării ţintelor stabilite. În plus, acest sistem se rezumă strict la cifre şi rezultate, neexistând deloc factorul uman de înţelegere.

În perioada august 2017 – septembrie 2018 în depozitul din Baltimore au fost concediate peste 300 de persoane din cauza lipsei de productivitate.

Categorii: amazon
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.