Software

Google Plus a fost speranța companiei americane în ce privește social media. Între timp, succesul acesteia s-a lăsat așteptat, deși Google a legat rețeaua sa socială de o multitudine de servicii pe Android sau PC. 

Aplicația Google Photo de pe smartphone-urile Android era integrată cu Google Plus și trebuia să ai un cont dedicat ca să o folosești, plus că fotografiile salvate pe smartphone puteau fi stocate și în cloud prin Google Plus. Îți mai aducea și fotografiile din G+ pe device etc. Personal, mi se părea o bătaie de cap, iar Google pregătește lansarea unei aplicații care să reunească fotografiile fără a avea și integrare nativă cu Google Plus.

Debutul urmează a fi efectuat la Google I/O pe 28 mai, iar AndroidPolice a reușit să obțină versiunea pre-release ce oferă o idee legată de interfața grafică, serviciile integrate etc.

Câteva din funcțiile aplicației Google Photo:

– organizarea fotografiilor, stocarea lor în cloud și căutarea extinsă după persoane, animale sau alte obiecte ce pot fi recunoscute;

– pinch to zoom spre a vedea mai multe fotografii;

– suport pentru selectarea rapidă a mai multe imagini spre a le da share sau a le șterge din memoria device-ului;

– funcția Google Autoawesome este redenumită în Assistant, permite crearea de colaje, filme, albume etc.

Fotografiile urmează a fi accesibile și din browser la adresa photos.google.com. Momentan face redirect către plus.google.com/photos.

Sursa: AndroidPolice.com

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.