gAuto

Dacia Jogger este cel mai nou model Dacia, unul lansat oficial în toamna anului trecut. Sincer să vă spun eu nu am văzut-o încă în trafic, semn că livrările merg ceva mai greu. Sunt curios să văd dacă acest pariu va fi unul câştigător, deoarece Dacia Jogger este un amestec de utilitate cu lipsă de estetică.

Se pare că Dacia Jogger va fi prima maşină Dacia cu motorizare hibrid. În cadrul Salonului Auto de la Paris, cel care va avea loc în perioada 17 – 23 octombrie, va fi anunţată oficial versiunea Dacia Jogger E-Tech.

Aceasta va veni cu un motor pe benzină 1.6 litri, însoțit de două motoare electrice, o baterie de 1,2 kWh și o cutie de viteze multimodală, cea care va face conexiunile necesare între motoare. Sistemul există deja în piaţă şi este folosit în prezent pe Renault Clio.

Sistemul de propulsie full-hybrid E-Tech face posibilă rularea în regim exclusiv electric în 80% din timp în mediul urban și aduce o reducere a consumului de până la 40%.

Dacia Jogger E-Tech va fi lansată comercial în ianuarie 2023, urmând ca din primăvara anului viitor să apară şi primele livrări.

Sursa: profit.ro