Filme

În această primăvară două dintre cele mai importante platforme de streaming video din România măresc preţurile, SkyShowtime din 23 aprilie şi HBO Max (viitor Max) din 21 mai. Interesant este acestea două sunt şi singurele din cele patru analizate care pun la dispoziţie şi abonamente anuale, tocmai de aceea puteţi prelungi perioada în care le puteţi accesa la costurile de azi, mai mici.

Haideţi să facem calculele !

SkyShowtime;

Aici este cea mai sensibilă treabă pentru că mai aveţi la dispoziţie doar câteva zile pentru a prinde preţul actual. Puteţi astfel alege abonamentul anual de 30.99 euro, unul ce vă aduce un cost lunar echivalent de 2.59 euro / lună, adică aproximativ 12.9 lei / lună.

După modificările din 23 aprilie, veţi rămâne setaţi cu abonamentul standard.

HBO Max (viitor Max);

În acest caz mai aveţi timp să vă decideţi, schimbările urmând a fi implementate începând cu 21 mai. Până la această dată şi aici puteţi alege abonamentul anual de 39.90 euro, unul ce vă aduce un cost lunar echivalent de 3.30 euro / lună, adică aproximativ 16.4 lei / lună.

După modificările din 21 mai, veţi rămâne setaţi cu abonamentul standard.

Netflix;

Cea mai mare platformă de streaming video din lume are un cost neschimbat şi pleacă de la 4.99 euro / lună, adică aproximativ 24.8 lei / lună. Aici nu avem abonament anual, deci dacă Netflix va scumpi abonamentele, nu veţi putea face economie pe un termen prea lung.

Amazon Prime Video;

O platformă cu conţinut bogat este şi Amazon Prime, iar aceasta este în plus şi singura care vine cu un cost lunar al abonamentului exprimat direct în lei. Acesta este fix de 13.99 lei / lună, însă ca şi în cazul Netflix, orice scumpire de abonament se va reflecta rapid în costurile lunare.

Concluzie !

Dacă va abonaţi la toate cele patru platforme până pe 22 aprilie inclusiv, puteţi merge o perioadă de până la 12 luni cu un cost lunar de aproximativ 68 lei (12.9 + 16.4 + 24.8 + 14). Am zis până la 12 luni deoarece în toată această perioadă oricând pot scumpi Netflix şi / sau Amazon Prime, iar după cele 12 luni oricum va trebui să plătiţi noile preţuri de la SkyShowtime şi Max.

PS: Cursul valutar folosit în realizarea calculelor a fost 1 euro = 4.97 lei.
PS 2: Nu am luat în calcul Disney+ deoarece aici au fost implementate deja scumpiri ale abonamentelor.