Smartphone

Google are oameni foarte buni în echipa de marketing, la prezentarea oficială a seriei de smartphone-uri Google Pixel 6 anunţându-se compatibilitatea cu încărcare la 30W pe standard PD PPS. La prima vedere pare un salt lăudabil de la 18W al generaţiei anterioare, însă se pare că realitatea este alta.

Cei de la Android Authority au folosit un încărcător la 30W original Google pentru a testa viteza de încărcare a bateriei de pe seria Google Pixel 6, iar rezultatele sunt pur şi simplu dezamăgitoare. Viteza maximă de încărcare nu a depăşit mai mult de 22.4W, iar media unui ciclu complet de încărcare a fost de 13W. Adică un Google Pixel 6 Pro cu baterie de 5000 mAh s-a încărcat complet în 110 minute.

Au fost încercate şi alte încărcătoare la 30W bazate pe tehnologia PD PPS, iar rezultatele au fost similare, niciodată nu s-a depăşit maximul a 22W.

Spre comparaţie Samsung Galaxy S21 Ultra cu o baterie de 5000 mAh şi încărcare la 25W se încarcă complet în puţin peste 60 de minute. Teoretic Google Pixel 6 Pro ar fi trebuit să se încarce mai repede, însă nu este aşa pentru că Google mimează încărcarea rapidă (ultimele 17-18 procente de încărcare se fac la sub 5W).

Foarte probabil Google va veni cu o explicaţie pentru această situaţie şi sunt tare curios ce va spune.