Smartphone

În urmă cu mai bine de un an Xiaomi a prezentat oficial tehnologia HyperCharge. Aceasta promite încărcare pe fir la 200W şi încărcare wireless la 120W.

Câteva săptămâni mai târziu aflam pe surse că Xiaomi HyperCharge va fi utilizat pe smartphone-uri din 2022, iar certificarea de zilele acestea pare a confirma ipoteza. Xiaomi a primit recent certificare 3C pentru un încărcător cu o putere de încărcare pe fir la 200W. Modelul de alimentator se numeşte MDY-13 EU şi ar putea fi folosit prima dată pe viitorul flagship Xiaomi MIX 5.

Revenind puţin la tehnologia HyperCharge, aceasta promite o încărcare foarte rapidă, în teste o baterie de 4000 mAh a ajuns de la 0 la 100% în doar 8 minute.

Foarte probabil amânarea acestei tehnologii are legătură şi cu posibilele probleme de siguranţă, cât şi cu cele legate de degradarea bateriei (în faza iniţială Xiaomi spunea că din testele făcute de companie a rezultat că o baterie încărcată la 200W s-ar degrada cu 20% după 800 de cicluri de încărcare).

Interesant este că Vivo a rezolvat toate aceste probleme, astfel că pe 19 iulie va lansa smartphone-ul Vivo IQOO 10 Pro – primul telefon din lume cu încărcare la 200W. Peste doar câteva zile vom afla ce soluţii propun cei de la Vivo astfel încât bateria să nu ia foc în timpul încărcării sau să ofere ceva autonomie şi după 2-3 ani de utilizare.

Sursa: gizmochina.com