Smartphone

Ministerul Educaţiei a confirmat săptămâna aceasta că începând de luni, 23 septembrie, telefoanele mobile vor fi interzise complet în şcolile din România. Până la această dată rămâne valabilă regula de a interzice telefoanele mobile doar pe parcursul orelor.

Fiecare unitate de învăţământ va avea obligativitatea de a asigura un spaţiu în care elevii îşi vor lăsa device-urile la începutul zilei. Acestea vor putea fi primite înapoi înainte de a pleca acasă.

Sigur că vor exista şi excepţii de la regulă, spre exemplu atunci când profesorii vor decide să utilizeze terminalele în procesul educaţional. Vor exista de asemenea şi şcoli ce vor permite folosirea telefoanelor de către acei copii ce fac naveta şi au nevoie de device pentru a comunica cu părinţii. În general va trebui să existe înţelegere din partea şcolilor atunci când vorbim de situaţii speciale, punctuale.

„Ca și până acum, utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs este interzisă, cu excepția situațiilor în care acestea pot fi folosite ca mijloc didactic. Practic, la decizia profesorului acesta poate permite elevilor să folosească telefoanele mobile în timpul orei respective. Conducerea unității de învățământ are obligația să asigure un spațiu în care elevii să depoziteze telefoanele, telefoane care nu pot fi folosite pe parcursul programului școlar – practic, ele ar trebui să fie depozitate la intrare și să își preia fiecare elev telefonul la plecare. Dacă se întâmplă ca un elev să fie prins cu telefonul asupra lui în timpul programului școlar, profesorul are posibilitatea să îi rețină telefonul și să i-l restituie la sfârșitul programului școlar. Ca element de noutate este faptul că nu pot folosi telefoanele pe întregul parcurs al programului școlar al unei zile. Până acum, în vechiul regulament, aveau posibilitatea să îl folosească în pauze. Acum, practic, n-au voie nici pe timpul pauzelor”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educației, Florian Lixandru.

Sigur că decizia a stârnit şi numeroase controverse, atât părinţii, cât şi profesorii, fiind împărţiţi în două tabere: cei ce sunt de acord cu decizia şi cei care o contestă.

Voi ce părere aveţi?

Imaginea acestui articol a fost generată cu ajutorul DALL-E 3.
Sursa: hotnews.ro