Diverse

Se pare că disputa dintre India şi China ia amploare, autorităţile indiene aplicând mai multe măsuri impotriva ţării asiatice. Dacă în urmă cu câteva zile aflam că guvernul a interzis 59 de aplicaţii printre care TikTok, WeChat, UC Browser sau Weibo, noua decizie a autorităţilor indiene are un impact mult mai mare.

Mai multe transporturi din China, inclusiv cele de componente electronice şi piese pentru smartphone-uri, au fost blocate în vamă. Surse neoficiale susţin că muncitorii din fabricile Foxconn din India nu au avut ce lucra în ultima săptămână pe fondul lipsei componentelor (în aceste fabrici se produc iPhone-uri). Ţinând cont de evoluţia pandemiei, cât şi de aceste micro crize, sunt şanse foarte mari ca anul acesta noua generaţie de iPhone-uri să fie livrată cu întârziere.

La rândul său, companiile chineze care voiau să investesc sume importante în India se văd nevoite să amâne. Vivo plănuia să investească peste 1 miliard de dolari într-o nouă fabrică, Oppo intenţiona să construiască un centru local de testare de peste 500 milioane de dolari, Foxconn la rândul său voia să facă noi investiţii masive, însă toate acestea au fost suspendate pe o perioadă nedeterminată.

În situaţia de criză economică globală în care ne aflăm, mi se pare că există prea multe conflicte, prea multe evenimente nedorite, prea multă agitaţie politică inutilă. Din ce văd eu toate marile puteri dau acum din coate să iasă bine din această pandemie, însă fiecare pe cont propriu, nu sub forma unui efort comun. Din păcate cei sacrificaţi sunt oamenii, ei duc greul.

Sursa: gizmochina.com

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.