Free Fire - Illuminate Software

La început de 2020, după conflictul de la granițe, India a interzis 59 de aplicații chineze, printre care TikTok, WeChat, Weibo și UC Browser. Acum, la circa doi ani de la acele evenimente, India a decis că este momentul să blocheze alte 54 de aplicații cu origini chineze.

O parte dintre aceste aplicații sunt de fapt produse rebranduite de companiile mamă tocmai spre a putea fi folosite din nou în India. Printre cele mai importante companii afectate de noua decize a indienilor menționez Tencent, Alibaba și NetEase.

Aplicația cea mai cunoscută care tocmai a fost pusă pe lista neagră de India este, cel mai probabil, jocul Free Fire – Illuminate. Acesta a trecut de pragul a 1 miliard de descărcări din Google Play Store, deci poate fi considerat fără doar și poate un succes mondial de proporții.

Pentru cei ce nu cunosc acest titlu, Free Fire – Illuminate este un joc de tip battle royale shooter, extrem de asemănător cu mai celebrul PUBG.

Deși Free Fire – Illuminate a cunoscut un avânt peste așteptări în India în ultima parte din 2021, interdicția nu afectează prea tare financiar compania chineză din spatele aplicației, întrucât doar circa 3% din veniturile înregistrate de acest joc au venit din India.

Sursa : Bloomberg.com

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.