InfoTouch iTab 1012 3G – review

15/07/2013

iTab este brandul InfoTouch în domeniul tabletelor. Am testat de la ei și un device pe 8 inch – InfoTouch iTab 802. Impresiile au fost pozitive și ca să vă stârnesc interesul de la început, iTab 1012 3G este cea mai completă tabletă de sub brand românesc pe 10.1 inch. Are certe puncte PRO pe care le veți descoperi pe parcursul review-ului și face de rușine toate cele trei tablete românești cu CPU quad-core: E-BODA Supreme XL400QC, Evolio Quadra și Allview AllDro 3 Speed Quad. iTab 1012 3G este dovada că mai bine un CPU dual-core decât unul quad-core anemic.

InfoTouch iTab 1012 3G include pachet complet pe partea de conectivitate cu 3G, integrează un senzor foto de 5 Megapixeli, baterie generoasă de 7000 mAh și Android 4.1.1 Jelly Bean pe care am preferat să-l garnisesc cu un launcher din Google Play, Nova Launcher aduce o experiență foarte plăcută, lag insesizabil în meniu, la executarea a diverse sarcini.

Haideți să parcurgem datele hardware pentru InfoTouch iTab 1012 3G:

Tabletă

Date tehnice

InfoTouch iTab 1012 3G

Ecran

IPS-Pro de 10.1 inch cu rezoluție 1280×800 pixeli

Procesor

Rockchip de tip dual-core la 1.6 GHz

Memorie

1 GB memorie RAM, 2 GB ROM, 16 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB

GPU

Mali-400MP

Sistem de operare

Android Jelly Bean 4.1.1

Conectivitate

3G cu viteze de download de până la 7.2 Mbps, Wi-Fi b/g/n, bluetooth, miniUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS

Cameră foto și video

5 Megapixeli și cameră frontală de 2 Megapixeli

Baterie

7000 mAh

Geutate

680 gr.

Grosime

10.9 mm

Design

InfoTouch-iTab-1012-3G (9)

Vine într-o cutie plată, atipică în raport cu concurența. Accesoriile sunt într-un pachet distinct. Veți da de tabletă, încărcător pe jack micuț, cablu miniUSB – USB 2.0, manual de instrucțiuni, certificat de garanție, căști negre de tip in-ear pe jack de 3.5 mm, cablu miniUSB – USB 2.0 mamă pentru conectarea unui stick extern. Observați atenția la detalii încă de la capitolul accesoriilor incluse în pachet.

Nu și-au propus să facă o tabletă slim sau ușoară. Cântărește 680 de gr. și 10.9 mm grosime. Marginile ecranului sunt negre, lucioase. Spatele este fabricat din metal și au ales pe lateral să fie ranforsat cu un plastic negru, tare. Este cu siguranță o tabletă solidă care va rezista în timp. Dă un grip bun și m-am descurcat fără probleme cu cele 680 de gr. ale sale.

Aș puncta și atenția la detalii, finisare bună. Este una dintre puținele tablete românești care nu dă impresia de chinezărie ci de tabletă gândită cu simț de răspundere. În partea frontală nu dați de niciun logo, doar pe spate se specifică că ai de a face cu InfoTouch iTab 1012 3G. Elementele de conectivitate le regăsiți pe o singură latură și mai multe detalii la capitolul dedicat.

InfoTouch iTab 1012 3G reușește a fi o tabletă solidă, bine pusă la punct, rezistentă, grip bun. Se face un compromis doar în ce privește greutatea și grosimea.

Ecran și sunet

InfoTouch-iTab-1012-3G (3)

IPS-Pro de 10.1 inch cu rezoluție 1280×800 pixeli. Ca și termen de comparație este inferior lui Evolio Quadra cu Super IPS, inferior la luminozitate, nivel de detalii. Totuși, este un display IPS care se vede decent, redă o parte din spațiul ambiant dacă lumina este mai puternică, dar nu într-un mod deranjant și în limitele clasei din care face parte.

Pe partea de sunet plusează cu două boxe frontale, aflate pe lateral. Oferă un sunet pe care l-aș considera bun. Punctează la volum, efecte stereo, bass. Tableta include și căști de tip in-ear pe jack de 3.5 mm care se descurcă excelent. iTab 1012 impresionează la capitolul sunet și este unul dintre punctele sale PRO.

Hardware, sistem de operare și aplicații

InfoTouch-iTab-1012-3G (11)

Procesor Rockchip dual-core la 1.6 GHz, 1 GB memorie RAM, 2 GB memorie ROM, 16 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB, Mali-400MP accelerator grafic de tip quad-core. Acestea ar fi elementele ce definesc tableta InfoTouch și o fac a oferi o experiență fără cusur. Recomand să instalați un launcher distinct. Am testat tableta cu Nova Launcher.

Cel mai important punct al acestei tablete ar fi experiența oferită. Nu contează că nu include un CPU quad-core. Se mișcă exemplar prin meniu, în browsing, rularea aplicațiilor. Se descurcă fără probleme și cu jocuri ce au cerințe grafice mai elaborate în genul Real Racing 3, Need for Speed: Most Wanted etc. Nu am dat de aplicații în Google Play pe care să nu le ruleze în condiții optime.

Cantitatea de aplicații de tip bloatware este minimă. Este prima tabletă de sub brand autohton care nu te stresează cu diverse servicii sau nu-și dorește a promova diverse interfețe grafice cu design ciudat. Nu știu dacă vor face update sau va rămâne pentru totdeauna la 4.1.1 Jelly Bean.

Impresionează în browsing, rularea aplicațiilor, social media și mai ales că are conectivitate completă cu 3G prin SIM dedicat și Wi-Fi în standardele b/g/n, bluetooth etc.

Performanță

Screenshot_2013-06-29-20-05-54

Tabletă

Teste benchmark

InfoTouch iTab 1012 3G

Quadrant Standard

4000 puncte

AnTuTu Benchmark

11036 puncte

NenaMark 1

56 fps

NenaMark 2

56.1 fps

Vellamo

HTML5 – 1492 p.

METAL – 500 p.

CF-Bench

8037 puncte

3DMark

Ice Storm – 2963 p.

Ice Storm Extreme – 2207 p.

BrowserMark 2.0

Nu am reușit să-l rulez.

HTML5test

410 puncte cu Chrome pentru Android

Conectivitate

InfoTouch-iTab-1012-3G (1)

Stă bine și la capitolul conectivitate. Aș zice că nu-i lipsește mai nimic. Plusează cu Wi-Fi b/g/n, 3G cu viteze în download de până la 7.2 Mbps, bluetooth. Toate elementele de conectivitate sunt pe o singură latură: buton metalic micuț cu rol de power / pornire sau oprire și blocare / deblocare a tabletei de 10.1 inch, slot pentru cartelă SIM de dimensiuni normale, 2 x miniUSB. Ați citit bine. Sunt două porturi microUSB. Urmează jack-ul de 3.5 mm pentru căști, miniHDMI, slotul pentru cardurile de memorie de până la 32 GB și jack-ul micuț pentru încărcarea acumulatorului de 7000 mAh.

Nu am sesizat probleme în funcționarea 3G sau Wi-Fi. Cartela SIM este utilizată pentru partea de date / trafic web și nu pentru GSM, iar aici mă refer la voce și mesaje de tip SMS. Veți regăsi aplicații în Google Play care să permită apeluri video cu orice prieten. Mă refer la Skype, Hangouts, Yahoo! Messenger etc.

Cameră foto și video

InfoTouch-iTab-1012-3G (6)

5 Megapixeli la camera principală și 2 Megapixeli pentru camera frontală. Nu știe să facă autofocus și este o mică dezamăgire. Nu știu cât de facil este să fotografiezi cu un device de 10.1 inch, dar prin prisma celor 5 Megapixeli mă așteptam la un plus calitativ.

Vă las cu o mică galerie foto făcută cu InfoTouch iTab 1012 3G:

Autonomie

Screenshot_2013-06-19-20-10-21

7000 mAh. Nu impresionează, dar nici nu stă prost la acest capitol. Este suficient spre a oferi o autonomie la utilizare intensivă de 4 – 5h. La utilizare moderată trece testul unei zile. Depinde ce faceți pe tabletă, cât de mult este utilizat internetul via 3G sau Wi-Fi, jocurile instalate etc.

Concluzii

InfoTouch-iTab-1012-3G (13)

InfoTouch iTab 1012 3G este o tabletă completă care impresionează plăcut în ce privește experiența oferită. Nu este slim sau ușoară, dar iese în față printr-o funcționare lină, fără lag și rularea a multe aplicații cu cerințe grafice complexe din Google Play, conectivitate completă.

PRO

– design ce dă impresia de rezistență în timp, grip bun, finisare la standarde înalte;

– display ok pentru categoria sa de preț, unghi de vizualizare larg;

– două micuțe boxe ce oferă un sunet de top, la fel și pe jack de 3.5 mm cu căștile in-ear incluse în pachet;

– conectivitate completă de la 3G până la Wi-Fi, 2 x miniUSB etc,

– funcționare fără lag în meniu sau în rularea aplicațiilor.

CONTRA

– 680 gr. și 10.9 mm. Nu este tocmai o tabletă care să uimească prin greutate și grosime;

– autonomie ușor dezamăgitoare;

– rezultate slabe pentru senzorul de 5 Megapixeli de la care aveam oarecare așteptări;

– preț de peste 1000 de lei, puțin cam scumpă, dar să nu uitați că include și 3G.

httpvh://youtu.be/Gewf8BKTMuY

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.