Diverse

În toamna anului trecut, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a realizat primele teste pentru RO-ALERT, sistem ce permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență, conform prevederilor legale.

La momentul respectiv foarte mulţi utilizatori, inclusiv noi, ne-am plâns că mesajele tip test erau numeroase, haotice şi deranjante. Se pare că vom avea parte de o nouă rundă de acest fel, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţând că în perioada următoare se vor relua testele sistemului RO-ALERT.

În scurt timp vom primi pe telefoane mesaje de genul “ TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. ” Obiectivul acestor teste este acela de a examina funcționarea sistemului prin transmiterea unor mesaje către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone.

În speranţa că de data aceasta va fi altfel, trebuie menţionat că până acum RO-ALERT a trimis peste 400 de mesaje de avertizare a populaţiei legate de diverse pericole iminente (viituri, incendii, inundaţii etc.).

Mai multe detalii despre acest sistem găsiţi pe ro-alert.ro.

Sursa: biziday.ro

Categorii: arhiva

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.