Software

Meta ne-a informat prin intermediul unui comunicat de presă că de astăzi utilizatorii de Instagram din România au la dispoziţie un nou instrument de confirmare a vârstei.

Înțelegerea vârstei utilizatorilor de internet este o provocare complexă, chiar și la nivelul întregii industrii, dar pe care Meta se concentrează de ceva timp. La nivel de industrie se încearcă găsirea de noi modalități de verificare a vârstei unui utilizator atunci când nu are un act de identitate (așa cum mulți oameni, inclusiv adolescenți, nu au), iar anunțul de astăzi este o parte importantă a acestui efort.

Începând de astăzi, Meta oferă utilizatorilor de pe Instagram o nouă modalitate de a verifica dacă sunt adolescenți sau adulți. Acest lucru este important, deoarece compania vrea ca utilizatorii să se bucure de o experiență potrivită vârstei lor. Acum, atunci când cineva dorește să-și editeze data nașterii pe Instagram i se va solicita să-și verifice vârsta în unul dintre cele două moduri:

    • să încarce actul de identitate;

sau

    • să încarce un selfie video – aceasta este o nouă tehnologie care estimează vârsta pe baza trăsăturilor faciale.

Pentru a face acest lucru, Meta colaborează cu compania Yoti, care folosește apoi învățarea automată pentru a obține o estimare a vârstei persoanei. Yoti este verificat de Age Check Certification Scheme, principalul furnizor de verificare a vârstei pentru mai multe industrii din întreaga lume și a fost susținut public de experți, precum autoritatea de reglementare din Germania KJM.

Dacă utilizatorul optează pentru înregistrarea unui video, acesta va fi trimis doar către Yoti. Tehnologia Yoti estimează apoi vârsta pe baza trăsăturilor feței și trimite această estimare. Apoi atât Meta, cât și Yoti șterg imaginea. Tehnologia nu recunoaște identitatea utilizatorului, ci doar vârsta. Puteți afla mai multe despre cum funcționează această tehnologie de aici.

Acesta este un prim pas. Meta continuă să exploreze alte moduri în care poate folosi această tehnologie.