Software

De câteva zile în presa de specialitate a apărut un zvon cum că Instagram lucrează la o versiune a aplicaţiei dedicată copiilor sub 13 ani.

Săptămâna aceasta, Adam Mosseri, Head of Instragam (şeful cel mare), a confirmat oficial că zvonurile sunt reale şi că Instagram are deja în lucru o versiune a aplicaţiei pentru copii. Chiar dacă nu au fost oferite prea multe detalii despre proiect, Adam Mosseri a declarat că această variantă de Instagram pleacă de la ideea de a oferi părinților transparență și control asupra a ceea ce văd, postează și comunică cei mici în cadrul platformei.

Personal sunt şi nu sunt de acord cu o astfel de aplicaţie. Sunt de acord pentru că oricum copiii de 10 – 11 – 12 ani folosesc reţelele de socializare şi astfel părinţii ar avea un control mai ridicat asupra activităţii acestora şi nu sunt de acord pentru că aceste reţele creează în timp dependenţă, iar folosirea lor de la vârste fragede pot dăuna grav dezvoltării cognitive şi emoţionale (nu mai vorbesc de riscurile externe existente pe astfel de platforme, de la hărţuire şi bullying, până la sexting sau pedofilie).

Ce părere aveţi de astfel de versiuni ale platformelor de socializare dedicate copiilor cu vârste fragede ?

Sursa: buzzfeednews.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.