Foto si Video

Instagram a declarat astăzi că are dreptul de a vinde orice poză făcută prin intermediul acestei aplicații, fără a notifica deținătorul acelei fotografii, fără a-i plăti acestuia vreun ban și fără a-i cere acordul. Această decizie, descrisă de unii ca find „biletul de sinucidere Instagram” a stârnit proteste puternice din partea utilizatorilor.

Noua politică a proprietății intelectuale, ce va intra în vigoare în 16 ianuarie vine la 3 luni după ce Facebook a cumpărat această aplicație. Dacă nu vă veți șterge conturile înaintea intrării în vigoare a acestei politici, nu veți mai putea avea nici un cuvânt de spus și Instagram va putea folosi fotografiile dumneavoastră după bunul plac.

Un avocat al Electronic Frontier Foundation a declarat:

„Propriu-zis le cere oamenilor să accepte orice viitoare folosire comercială a pozelor lor. Este greu de crezut că vreun utilizator își va da acordul la o astfel de utilizare.”

Asta înseamnă de exemplu că dacă v-ați fotografiat copiii folosind aplicația Instagram, aceste poze vor putea fi vândute oricui, fără ca dumneavoastră să știți și fără să primiți vreo remunerație pentru acestea. Astfel, copiii dumneavoastră vor putea apărea în orice fel de reclamă, în broșuri sau pliante, etc.

Luați alegerea pe care o considerați de cuviință. Dacă doriți să vă ștergeți contul, puteți face acest lucru aici. Dacă nu considerați că aceste măsuri sunt necesare, spor la fotografiat în continuare!

Sursă: Cnet