Instaleaza Android 6.0.1 Marshmallow pe Samsung Galaxy S6 edge+ SM-G928F Software

Saptamana trecuta ti-am explicat cum poti instala Android 6.0.1 Marshmallow pe Samsung Galaxy S6 SM-G920F si Samsung Galaxy S6 edge SM G925F – link – pentru situatiile in care nu ai primit deja actualizarea OTA (Over the Air) sau atunci cand vrei sa faci o reinstalare proaspata. Iata ca astazi a venit randul lui Samsung Galaxy S6 edge+ SM-G928F sa primeasca acelasi tratament.

Aceleasi actualizari si functii noi ce le gasesti pe terminalele Samsung Galaxy S6 si Galaxy S6 edge le vei gasi si in firmwareul Android 6.0.1 pentru Samsung Galaxy S6 edge+, motiv pentru care nu voi adauga detalii suplimentare. Fie ca te atrag sau nu noile functii din ultima versiune Android, tot timpul recomand instalarea ultimei versiuni disponibile. Daca nu pentru noile optiuni, macar pentru siguranta datelor personale stocate in memoria acestuia.

ATENȚIE! Acest tutorial nu va șterge datele și informațiile personale stocate în memoria telefonului. Însă este recomandat ca înainte de a merge mai departe să faci un backup al datelor și informațiilor personale stocate în memoria telefonului. Mai multe detalii despre acest proces vei găsi făcând click aici.

De ce ai nevoie?

 • un telefon Samsung Galaxy S6 edge+ SM-G928F cu acumulatorul încărcat
 • USB debugging activat în Settings -> Developer options. Dacă acest meniu nu este vizibil, accesează Settings -> About device și apasă de 7 ori consecutiv pe Build number.
 • un cablu de date de calitate, de preferat cel original (OEM)
 • un PC cu Microsoft Windows
 • ultimele drivere Samsung instalate – link Samsung | mirror
 • Odin3 v3.10.7 – link
 • ROM-ul corespunzător terminalului tău (linkuri mai jos)
 • răbdare

1. Descarcă Odin3 v3.10.7 folosind linkul de mai sus și dezarhivează-l într-un loc ușor accesibil (ex. Desktop).

2. Descarcă ROM-ul folosind linkurile de mai jos și dezarhivează-l în folderul Odin creat la primul pas astfel încât structura folderului obținut să fie asemănătoare cu cea din imaginea de mai jos. Mentionez ca pentru a descarca ROM-ul vei avea nevoie de un cont Sammobile, cont pe care-l poti crea gratuit facand click aici.

 • firmware Romania – link
 • firmware Vodafone Romania – link
 • firmware Europa Sud-Est – link

Instaleaza Android 6.0.1 Marshmallow pe Samsung Galaxy S6 edge+ SM-G928F

Dacă dorești să instalezi versiunea pentru altă regiune, o poți face făcând click aici.

3. Deschide aplicația Odin3 executând fișierul Odin3 v3.10.7.exe. Recomand rularea acesteia cu drepturi de administrator făcând click 2 (dreapta) pe fișier și selectând Run as administrator.

4. În Odin3 apasă butonul AP și selectează fișierul firmware cu extensia .tar.md5 astfel încât fereastra ta Odin să semene cu cea din imaginea de mai jos.

Instaleaza Android 6.0.1 Marshmallow pe Samsung Galaxy S6 edge+ SM-G928F

5. Va trebui să introducem telefonul în Download Mode. Pentru acest lucru va trebui întâi să îl închizi. Pentru accesarea modului Download Mode va trebui să apeși Volum Minus + buton Home + buton Power, și să le ții apăsate până îți apare pe ecranul telefonului un avertisment ca cel din imaginea de mai jos. Va trebui să confirmi accesul apăsând butonul Volum Plus.

Instaleaza Android 6.0.1 Marshmallow pe Samsung Galaxy S6 edge+ SM-G928F

6. Conectează telefonul la PC folosind cablul de date și așteaptă până acesta este recunoscut corect. Prima căsuță ID:COM va trebui să își schimbe culoarea de fundal și să afișeze portul prin care telefonul este conectat, asemănător imaginii de mai jos.

Instaleaza Android 6.0.1 Marshmallow pe Samsung Galaxy S6 edge+ SM-G928F

7. Dacă ai ajuns până aici și ai respectat toți pașii ești gata să instalezi Android 6.0.1 Marshmallow. Tot ce trebuie să faci este să apeși butonul Start din aplicația Odin3. Aceasta va începe instalarea iar la sfârșit va reporni telefonul în modul normal.

Felicitări! Ai instalat Android 6.0.1 Marshmallow pe un terminal Samsung Galaxy S6 edge+ SM-G928F.

OPȚIONAL: Recomand ca după instalarea ROM-ului să faci un factory reset pentru a reveni la setările din fabrică. Astfel vei evita eventualele probleme de incompatibilitate dintre setările ROM-ului vechi si cele ale ROM-ului nou.

Dacă întâmpini probleme, ai întrebări sau feedback pentru noi te rog să folosești secțiunea de comentarii.