Instaleaza Android 6.0.1 Marshmallow pe Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 edge Software

Salut. În tutorialul de astăzi te voi ajuta să instalezi Android 6.0.1 Marshmallow pe terminalele Samsung Galaxy S6 SM-G920F și Samsung Galaxy S6 edge SM-G925F. Deși ambele modele au primit Android Marshmallow pe cale oficială acum aproximativ două săptămâni, nu toți utilizatorii au primit încă notificarea prin care sunt anunțați că pot instala cea mai recentă versiune a sistemului de operare mobil oferit de Google.

Android 6.0 aduce multe îmbunătățiri față de versiunea anterioară, cum ar fi un manager de permisii pentru aplicații îmbunătățit sau Doze, opțiunea ce te va ajuta să scoți o durată mai mare de utilizare din acumulatorul telefonului. Pe lângă acestea vei găsi și modificările aduse de Samsung pentru Touchwiz, majoritatea fiind legate de aspectul interfeței de utilizare. Dar să trecem la ale noastre…

Metoda standard de instalare implică actualizarea terminalului, păstrând toate aplicațiile și setările actuale. Însă dacă dorești să începi cu un device curat (lucru pe care-l și recomand), vei avea la sfârșitul tutorialul un pas suplimentar prin care poți obține acest lucru.

ATENȚIE! Acest tutorial nu va șterge datele și informațiile personale stocate în memoria telefonului. Însă este recomandat ca înainte de a merge mai departe să faci un backup al datelor și informațiilor personale stocate în memoria telefonului. Mai multe detalii despre acest proces vei găsi făcând click aici.

De ce ai nevoie?

 • un telefon Samsung Galaxy S6 SM-G920F sau Samsung Galaxy S6 edge SM-G925F, cu acumulatorul încărcat
 • un cablu de date de calitate, de preferat cel original (OEM)
 • un PC cu Microsoft Windows
 • ultimele drivere Samsung instalate – link Samsung | mirror
 • Odin3 v3.10.7 – link
 • ROM-ul corespunzător terminalului tău (linkuri mai jos)
 • răbdare

1. Descarcă Odin3 v3.10.7 folosind linkul de mai sus și dezarhivează-l într-un loc ușor accesibil (ex. Desktop).

2. Descarcă ROM-ul corect pentru terminalul tău folosind linkurile de mai jos și dezarhivează-l în folderul Odin creat la primul pas astfel încât structura folderului obținut să fie asemănătoare cu cea din imaginea de mai jos. Mentionez ca pentru a descarca ROM-ul vei avea nevoie de un cont Sammobile, cont pe care-l poti crea gratuit facand click aici.

 • Samsung Galaxy S6 SM-G920F
 • firmware Romania – link
 • firmware Cosmote Romania – link
 • firmware Vodafone Romania – link
 • firmware Europa Sud-Est – link
 • Samsung Galaxy S6 edge SM-G925F
 • firmware Cosmote Romania – link
 • firmware Vodafone Romania – link
 • firmware Europa Sud-Est – link

Instaleaza Android 6.0.1 Marshmallow pe Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 edge

Dacă dorești să instalezi versiunea pentru altă regiune, o poți face făcând click aici pentru Samsung Galaxy S6 SM-G920F, sau aici pentru Samsung Galaxy S6 edge SM-G925F.

3. Deschide aplicația Odin3 executând fișierul Odin3 v3.10.7.exe. Recomand rularea acesteia cu drepturi de administrator făcând click 2 (dreapta) pe fișier și selectând Run as administrator.

4. În Odin3 apasă butonul AP și selectează fișierul firmware cu extensia .tar.md5 astfel încât fereastra ta Odin să semene cu cea din imaginea de mai jos.

Instaleaza Android 6.0.1 Marshmallow pe Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 edge

5. Va trebui să introducem telefonul în Download Mode. Pentru acest lucru va trebui întâi să îl închizi. Pentru accesarea modului Download Mode va trebui să apeși Volum Minus + buton Home + buton Power, și să le ții apăsate până îți apare pe ecranul telefonului un avertisment ca cel din imaginea de mai jos. Va trebui să confirmi accesul apăsând butonul Volum Plus.

Instaleaza Android 6.0.1 Marshmallow pe Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 edge

6. Conectează telefonul la PC folosind cablul de date și așteaptă până acesta este recunoscut corect. Prima căsuță ID:COM va trebui să își schimbe culoarea de fundal și să afișeze portul prin care telefonul este conectat, asemănător imaginii de mai jos.

Instaleaza Android 6.0.1 Marshmallow pe Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 edge

7. Dacă ai ajuns până aici și ai respectat toți pașii ești gata să instalezi Android 6.0.1 Marshmallow. Tot ce trebuie să faci este să apeși butonul Start din aplicația Odin3. Aceasta va începe instalarea iar la sfârșit va reporni telefonul în modul normal.

Felicitări! Ai instalat Android 6.0.1 Marshmallow pe un terminal Samsung Galaxy S6 SM-G920F sau Galaxy S6 edge SM-G925F.

OPȚIONAL: Recomand ca după instalarea ROM-ului să faci un factory reset pentru a reveni la setările din fabrică. Astfel vei evita eventualele probleme de incompatibilitate dintre setările ROM-ului vechi si cele ale ROM-ului nou.

Dacă întâmpini probleme, ai întrebări sau feedback pentru noi te rog să folosești secțiunea de comentarii.