Instaleaza CM12S sau OxygenOS pe OnePlus One cu JOxygenOS Installer Software

După toată nebunia dintre Cyanogen și OnePlus, singurii ce au avut de suferit au fost clienții, iar lansarea lui OxygenOS, sistem ce va înlocui CM11S/CM12S ca sistem stock pe OnePlus One și viitoarele terminale OnePlus, a fost privită cu ochi sceptici ținând cont de metoda de instalare recomandată chiar de OnePlus, descrisă în detaliu aici.

Metoda, deși nu foarte complicată, implică pași precum deblocarea bootloaderului, instalarea unui custom recovery și folosirea lui, pași necesari pentru o persoană căruia îi place să instaleze și să testeze diferite custom rom-uri, însă pentru utilizatorul de rând ce nu vrea decât să-și poată folosi telefonul într-un mod normal aceștia sunt destul de complicați, mai ales pentru o metodă oficială.

Din acest motiv, un membru al forumului OnePlus, pe nume Jamesst20, a creat o aplicație (tool) menită să elimine acești pași și să automatizeze pe cât mai mult posibil procesul de trecere de la un sistem de operare la altul.

Această aplicație este capabilă să instaleze CM11S, CM12S, CM11, CM12 și OxygenOS eliminând riscul unei brickuiri și multe erori cauzate de pași urmăriți incorect. Totodată Jamesst20 spune că aceasta ar putea instala și alte custom rom-uri, ținând cont că metoda este similară, însă ROM-urile suportate oficial sunt cele amintite mai sus. Unealta dispune de o variantă pentru Microsoft Windows cât și de una pentru Mac OS X, testată pe varianta Yosemite.

Mai mult detalii despre această aplicație poți găsi în threadul oficial făcând click aici. Tot acolo vei putea primi suport și îi vei putea mulțumi dezvoltatorului pentru această frumoasă unealtă și vei găsi versiuni actualizate ale acesteia.

Înainte de a merge mai departe va trebui să ții cont că această aplicație va face wipe (ștergere) înainte de instalarea noului sistem, ceea ce înseamna că va trebui să faci un backup al tuturor datelor personale stocate în memoria telefonului. Mai multe detalii despre acest proces găsești aici.

De ce ai nevoie?

  • un PC cu Microsoft Windows sau Mac OS X
  • driverele corecte instalate pentru Windows – link
  • un telefon OnePlus One cu USB Debugging activat în Settings -> Developer options. Dacă acest meniu nu este vizibil accesează Settings -> About phone și apasă de 7 ori consecutiv pe Build number.
  • un cablu de date de calitate, recomand pe cel original (OEM)
  • JOxygenOS Installer v1.2 – Windows | Mac OS X
  • OxygenOS (link) sau CM12S (link). Sistemul trebuie să fie în varianta FULL și nu OTA, din acest motiv este recomandată folosirea CM12S din linkul atașat. Pentru celalalte ROM-uri găsești linkuri atât pe forumul OnePlus cât și pe XDA.
  • răbdare

1. Descarcă și dezarhivează JOxygenOS Installer într-un loc ușor accesibil (ex. Desktop). Deschide folderul obținut și rulează JOxygenInstaller.exe.

Instaleaza CM12S sau OxygenOS pe OnePlus One cu JOxygenOS Installer

2. Conectează telefonul la calculator folosind cablul de date. Îl poți conecta atât în modul normal cât și în fastboot, aplicația îl va detecta automat. Așteaptă câteva secunde până acesta este detectat corect. Dacă totul este OK, statusul aplicației se va schimba și va afișa modul în care acesta este conectat, ca în imaginea de mai jos.

Instaleaza CM12S sau OxygenOS pe OnePlus One cu JOxygenOS Installer

3. Trage cu mouseul fișierul ZIP al ROM-ului pe care vrei să-l instalezi în chenarul Drag & Drop Flashable OxygenOS here. ATENȚIE! OxygenOS va trebui întâi să îl dezarhivezi și să tragi în acest chenar fișierul cu numele oxygen_1.0.0_flashable.zip. Pentru CM12S poți folosi fișierul ZIP exact cum l-ai descărcat, CM12S-YNG1TAS0YL-FULL-Flashable_made_by_Jamesst20.zip.

În acest moment aplicația va face wipe, va detecta starea bootloaderului, îl va debloca temporar dacă acesta este blocat și va instala ROM-ul selectat. La sfârșit va reporni telefonul în modul normal iar tu te poți bucura de noul sistem de operare.

Nu a fost greu, nu? Dacă ai nevoie de alte detalii sau întâmpini probleme poți folosi secțiunea de comentarii.