Instaleaza MIUI Developer pe un device Xiaomi Software

Xiaomi este producătorul chinez de deviceuri mobile ce ne arată cum trebuie tratat sistemul de operare Android. Aceștia obișnuiesc să publice des actualizări software pentru terminalele lor, actualizări ce de multe ori includ opțiuni noi și bug fixuri, nu doar patchurile de securitate create de Google.

MIUI poate fi găsit de obicei în două variante:

  • Stable – Aceasta este varianta comercială a ROM-ului MIUI, variantă destinată utilizatorului final și poate fi găsită preinstalată pe terminal la achiziția acestuia. Varianta Stable este de obicei actualizată o dată pe lună sau la fiecare două luni.
  • Developer – Varianta Developer este dedicată dezvoltatorilor MIUI și celor ce vor să încerce cele mai noi opțiuni. Aceasta este actualizată în fiecare săptămână și poate include mici buguri.

În afară de cele două variante prezentate mai sus, unele terminale dispun de câte două versiuni a fiecărei variante – cea globală și cea chinezească. Versiunile chinezești nu conțin servicii Google, vin preinstalate cu mai multe aplicații destinate utilizatorilor din China și au foarte puține opțiuni lingvistice pentru interfața grafică. Versiunile globale nu conțin acele aplicații pe care mulți le consideră bloatware, dispun de aplicațiile și serviciile Google, oferă un suport lingvistic mai vast și în majoritatea cazurilor primesc actualizările mai târziu decât versiunile chinezești.

Sunt multe motive pentru care ai vrea să instalezi o altă versiune decât cea preinstalată pe terminalul tău, cum ar fi posibilitatea de a încerca mai repede noile opțiuni, posibilitatea de a debloca bootloaderul sau pentru a adăuga suport pentru alte limbi, iar în tutorialul de astăzi îți voi arăta cât de simplu este acest proces.

ATENȚIE! Acest proces va șterge toate datele stocate în memoria internă a telefonului. Din acest motiv îți recomand ca înainte de a merge mai departe să faci un backup complet al fișierelor și datelor personale. Mai multe detalii despre acest proces vei găsi făcând click aici.

De ce ai nevoie?

  • un device Xiaomi cu bateria încărcată
  • o variantă MIUI dedicată terminalului tău în format .ZIP
  • răbdare

1. Accesează en.miui.com/download.html, selectează modelul terminalului tău și descarcă varianta MIUI dorită.

Instalează MIUI Developer pe un device Xiaomi

NOTĂ: Unele terminale, cum este și cazul lui Redmi Note 3, dispun de variante multiple – Qualcomm și Mediatek. Descarcă ROM-ul corect pentru varianta pe care o deții.

2. Transferă ROM-ul în format .ZIP în memoria internă a telefonului, direct în folderul principal. Poți descărca fișierul și direct de pe telefon pentru a elimina procesul de transfer și nevoia unui PC.

3. Din meniul telefonului deschide aplicația Update, apasă butonul marcat cu 3 punte din colțul dreapta-sus și alege opțiunea Choose update package.

Instalează MIUI Developer pe un device Xiaomi

4. Localizează și selectează fișierul .ZIP ce conține ROM-ul ales. În acest moment terminalul va începe ștergerea datelor și instalarea noului ROM. La sfârșitul procesul terminalul tău va reporni și vei fi întâmpinat cu ecranul de bun venit.

Felicitări! Ai reușit să instalezi o versiune diferită a ROM-ului MIUI pe terminalul tău Xiaomi.

Dacă întâmpini probleme, ai întrebări sau nelămuriri te rog să folosești secțiunea de comentarii.