Instaleaza Oxygen OS pe varianta chinezeasca a OnePlus Two Software

OnePlus Two este una din surprizele anului 2015. Cu un hardware foarte capabil și un preț cu mult sub cele practicate de concurență, OnePlus Two ar trebui să fie pe lista variantelor tuturor care caută să-și achiziționeze un telefon puternic până la sfârșitul anului. Însă ca și OnePlus One în perioada de după lansare, Two poate fi cumpărat deocamdată doar pe bază de invitație. Dacă poți face rost de una – felicitări! Dar dacă nu reușești să primești o invitație poți cumpăra același hardware de la marii retaileri din China. Cosmin a scris un articol despre o astfel de ofertă – link.

Am pus accentul pe cuvântul hardware deoarece varianta chinezească vine cu alt sistem de operare și anume H2O OS. Acesta este optimizat pentru piața din China și diferă de Oxygen OS, sistemul de operare folosit pe varianta internațională. În primul rând H2O OS nu conține un app drawer, aplicațiile fiind afișate direct pe prima pagină. O altă diferență ar fi lipsa aplicației File Manager. H2O OS conține și câteva aplicații preinstalate de tip bloatware, cum ar fi Anti-virus, Aspa Launcher, DU Battery Saver, Memory Clean Up și Xplayer. Altă diferență, și una foarte importantă zic eu, este lipsa serviciilor Google, astfel nu vei avea acces la Play Store și nici nu îți vei putea sincroniza datele folosind un cont Google.

Însă dacă ținem cont de natura sistemului de operare Android, acestea sunt doar niște detalii. Spun asta pentru că în rândurile ce urmează îți voi explica cum poți înlocui H2O OS cu Oxygen OS, transformându-ți practic varianta chinezească a OnePlus Two într-una internațională. Pașii nu sunt greu de urmărit și nu necesită alte modificări precum deblocarea bootloaderului, instalarea unui custom recovery sau obținerea accesului ROOT.

De ce ai nevoie?

  • un telefon OnePlus Two, varianta chinezească, cu cel puțin 50% baterie
  • un PC și un cablu de date, dacă nu vei descărca fișierul necesar direct pe telefon
  • Oxygen OS în format .ZIP – link | mirror Mega
  • răbdare

1. Descarcă Oxygen OS în format .ZIP folosind unul din linkurile de mai sus. Poți face asta folosind direct telefonul dacă dispui de o conexiune WiFi. Dacă alegi să folosești un PC descarcă același fișier într-un loc ușor accesibil (ex. Desktop).

2. Dacă ai descărcat fișierul .ZIP direct de pe teleffon cel mai probabil acesta a fost salvat în folderul Downloads. Folosind o aplicație de tip File Manager (ce standard lipsește) mută fișierul în folderul principal al memoriei interne. Dacă l-ai descărcat folosind un PC, conectează telefonul la acesta folosind cablul de date și transferă fișierul .ZIP în memoria internă.

3. Închide telefonul și pornește-l în modul recovery. Pentru acest lucru va trebui să apeși simultan butoanele Volum + și Power.

4. Odată ajuns în meniul recovery selectează English -> Install from SD. Localizează și selectează fișierul .ZIP descărcat la punctul 1 și confirmă instalarea acestuia selectând Yes la pasul Installing package. În acest moment recovery-ul va începe instalarea lui Oxygen OS, pas la care va trebui să aștepți.

MENȚIUNE: Unii utilizatori au raportat că la confirmarea instalării Oxygen OS au primit o eroare failed, însă rezolvarea acesteia constă în a selecta din nou fișierul .ZIP.

5. După instalare vei fi întrebat dacă dorești să repornești (reboot) telefonul, unde va trebui să alegi Yes.

Felicitări! Ai transformat un OnePlus Two varianta chinezească în cea internațională, înlocuind H2O OS cu Oxygen OS. Acesta este un sistem de operare oficial capabil să primească actualizări OTA. Îți recomand ca după prima pornire să îl resetezi la setările din fabrică accesând meniul Settings -> Backup & reset -> Factory data reset. Astfel vei șterge orice urmă a H2O OS, inclusiv fișierele rămase în memoria internă.