Diverse

Intel vrea să îşi simplifice strategia comercială, iar în acelaşi timp vrea să îşi intensifice campaniile de promovare axate pe branduri tinere.

În acest context se pare că Intel a decis ca din 2023 să renunţe definitiv la brandurile vechi Celeron şi Pentium. Chiar dacă acestea au trecut în umbră de ceva timp, ele au continuat să fie utilizate în segmentul entry-level. De anul viitor în această categorie de preţ Intel se va folosi doar de brandul “Intel Processor”, în timp ce restul procesoarelor vor fi comercializate sub brandul “Intel Core”.

Interesant este că renunţarea la denumirile Celeron şi Pentium se va face (cel puţin în prima fază) doar pentru categoria laptopuri. Foarte probabil şi în cazul sistemelor desktop vor dispărea, însă informaţia nu este încă confirmată la nivel oficial.

În grupul meu de prieteni există în continuare o glumă de prin generală / liceu – atunci când cineva gândeşte mai greu sau se prinde mai greu la o glumă / afirmaţie, îi spunem “gândeşti ca un Pentium III”.

Sursa: anandtech.com