Software

Procesul de fuziune dintre Oppo şi OnePlus continuă. În toamna anului trecut aflam că OxygenOS şi ColorOS se vor uni, însă la momentul respectiv nu ştiam mai multe detalii.

Iată că aceste informaţii lipsă au sosit, chiar dacă încă la nivel neoficial. Conform zvonacului Mukul Sharma, OygenOS şi ColorOS vor fuziona şi vor deveni H₂OOS. Practic toate smartphone-urile Oppo şi OnePlus vor folosi aceeaşi interfaţă bazată pe sistemul de operare Android.

La prima vedere numele de H₂OOS pare a fi destul de ciudat, însă există o explicaţie. Echipa din spatele proiectului ar fi combinat simbolurile chimice ale hidrogenului (de la interfaţa HydrogenOS folosită de OnePlus în China) şi ale oxigenului (de la interfaţa OxygenOS folosită de OnePlus la nivel global) şi le-a transformat în simbolul chimic al apei H₂OOS.

Şi totuşi, pentru că există mereu semne de întrebare când vine vorba de zvonuri, teoria lui Mukul Sharma preluată de toată presa de specialitate are o scăpare. Zvonacul şi-a bazat teoria pe faptul că OnePlus a înregistrat H₂OOS ca marcă comercială, însă aceasta a fost făcută în ianuarie 2015, adică acum 7 ani. Foarte probabil OnePlus testa atunci mai multe variante pentru ceea ce urma să devină HydrogenOS.

Deşi nu contrazic în totalitate teoria lui Mukul Sharma, sunt şanse destul de mari ca H₂OOS să rămână la stadiul de zvon.

Via: androidauthority.com