Retelistica

Un început de săptămână absolut surprinzător pe piaţa telecom din România, unul care ne confirmă oficial o achiziţie care plutea de ceva timp în aer.

Digi a anunţat oficial că a ajuns la un acord cu compania elenă OTE pentru achiziţia Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote).

West Network Invest SRL, o companie deţinută majoritar de Digi şi minoritar de grupul Clever Media, va cumpăra 99.9999994% din capitalul social al Telekom Romania Mobile Communications. Cele două entităţi au semnat un Memorandum de Înţelegere, iar în perioada imediat următoare vor fi depuse documentele pentru ca tranzacţia să fie trimisă spre aprobarea autorităţilor române.

Foarte important de menţionat este că după finalizarea procesului de achiziţie, Telekom Romania Mobile Communications va funcţiona în continuare ca un operator de telecomunicaţii independent.

Acorduri încheiate de Digi Romania S.A. (denumită anterior RCS & RDS S.A.), filiala din România a Societății: Societatea informează piața că, în data de 27 mai 2024, Digi România S.A. („Digi”) a încheiat un acord de principiu privind principalii termeni și condiții pentru achiziționarea de către West Network Invest S.R.L., un vehicul investițional deținut majoritar de către Digi și minoritar de către grupul Clever Media, a unei dețineri de 99,9999994% din capitalul social al Telekom Romania Mobile Communications S.A. („Telekom Romania Mobile”) de la Hellenic Telecommunications Organization S.A. („Tranzacția”). Încheierea Tranzacției este condiționată de mai multe aspecte, printre care finalizarea analizei de due diligence, obținerea aprobărilor necesare de la autoritățile competente și finalizarea și semnarea documentației aferente Tranzacției. Conform înțelegerii dintre acționarii West Network Invest S.R.L., în cazul în care Tranzacția este finalizată, Telekom Romania Mobile urmează să rămână în piață ca operator independent de telecomunicații.” se arată în comunicatul oficial Digi.