Apple este una dintre cele mai populare mărci de dispozitive inteligente de pe piață. Aceștia sunt originali nu doar prin propriul software, dar și printr-un design inedit care setează standarde. Precum în fiecare toamnă, și anul acesta cei de la Apple lansează noul model de iPhone. Totuși, în ciuda avantajelor pe care le oferă, o mulțime de oameni evită produsele Apple din cauza prețului.

Calitatea tehnologiilor și dispozitivelor de la Apple nu poate fi contestată, însă, întrebarea este dacă își justifică prețul. În acest articol vom vorbi despre caracteristicile noului model de iPhone, în comparație cu generația trecută.

  1. iPhone 15 Pro Max

Pentru a putea realiza o imagine cât mai precisă a tehnologiilor aduse de noul model de iPhone, îl vom lua drept exemplu pe cel mai performant din serie. iPhone 15 Pro Max are sistemul de operare iOS 17 preinstalat, acesta fiind cea mai nouă actualizare. Dispozitivul este echipat cu un procesor A17 Pro Bionic cu 6 nuclee. Este compatibil cu dual SIM, permițând utilizarea unei cartele nano SIM și a unei cartele eSIM suplimentare, pentru o flexibilitate sporită. În ceea ce privește responsabilitatea față de mediu, pachetul de livrare include doar telefonul și un cablu de date USB-C, în timp ce adaptorul de încărcare trebuie achiziționat separat.

Telefonul dispune de tehnologie 5G și este certificat cu rezistență la apă IP67, ceea ce asigură funcționarea sa corectă și după scufundarea în apă la o adâncime de până la 10 metri. De asemenea, este protejat împotriva prafului și a particulelor care ar putea pătrunde în difuzor sau în portul de încărcare.

Ecranul și capabilitățile camerei foto sunt punctele forte ale acestui telefon. Ecranul OLED are o diagonală de 6,7 inch și oferă o afișare extrem de precisă a culorilor. Rezoluția sa atinge 1290 x 2796 pixeli. iPhone 15 Pro Max este echipat cu un sistem de camere profesionale format din trei module. Camera principală dispune de o rezoluție impresionantă de 48 MP și este înzestrată cu un senzor dual pixel avansat. Celelalte două camere au rezoluții de 12 MP și sunt specializate în tehnologia Ultra Wide și Telephoto. Camera frontală este de asemenea performantă, având o rezoluție de 12 MP. Acest dispozitiv vine cu funcția de mod cinematic, care permite filmarea în formatul HDR 4K la 24 de cadre pe secundă, respectând astfel standardul folosit în industria cinematografică. Prin urmare, videoclipurile realizate cu acest telefon vor avea calitatea și formatul potrivite pentru o experiență cinematografică autentică. De asemenea, acesta dispune de modul acțiune, care permite realizarea de înregistrări video stabile, fără a necesita un echipament suplimentar pentru menținerea telefonului într-o poziție fixă.

Un detaliu tehnic care a fost introdus pe orice telefon din serie, nu doar pe iPhone 15 Pro Max, este Dynamic Island. În locul unei zone negre a telefonului, situată în partea de sus, apare o formă ovală de culoare neagră în care este încorporată și camera. Numele “Dynamic Island” derivă din forma sa asemănătoare unei insulițe, care poate să-și adapteze forma în funcție de notificările primite. Această zonă interactivă îți permite să răspunzi la apeluri, să schimbi melodiile pe care le asculți și să gestionezi alte notificări importante.

  1. iPhone 14 Pro Max

Dispozitivul se impune ca cel mai performant model din această serie. Cu procesorul Apple A16 Bionic, acest telefon gestionează cu lejeritate chiar și cele mai solicitante aplicații. Acest procesor reprezintă o îmbunătățire semnificativă față de versiunile anterioare, pentru a face față cerințelor impuse de ecran. Ecranul telefonului are o diagonală de 6,7 inchi și beneficiază de tehnologia OLED, care redă culorile cu precizie și accentuează contrastul. Tehnologia OLED nu numai că îmbunătățește calitatea imaginii, dar și economisește energia utilizată pentru afișaj. Acest telefon este echipat și cu funcțiile True Tone și Haptic Touch, menținând calitatea imaginii constantă pe parcursul utilizării. True Tone utilizează un senzor de lumină de pe ecran pentru a ajusta parametrii în funcție de luminozitatea mediului, în timp ce Haptic Touch atribuie diverse acțiuni în funcție de presiunea exercitată asupra ecranului.

Datorită capacității sale de a fi cel mai performant și cel mai mare din serie, iPhone 14 Pro Max este și cel mai greu, cântărind 240 de grame, cu dimensiunile de 77,6 x 7,85 x 160,7 mm.

Acest telefon dispune de o gamă completă de tehnologii, inclusiv Bluetooth, Wi-Fi, NFC și încărcare wireless. De asemenea, beneficiază de conectivitate 5G și funcționalitate eSim, aducând avantaje semnificative în ceea ce privește telecomunicațiile. Procesul de încărcare se realizează prin intermediul unui cablu cu conector Lightning, care este inclus în pachetul de livrare al telefonului. Totuși, adaptorul de încărcare și alte accesorii trebuie achiziționate separat. Bateria telefonului este de tip litiu-ion și oferă o autonomie de până la 29 de ore pentru redarea video.

Analizează bine opțiunile înainte de a achiziționa orice piesă de tehnologie marca Apple. Alege o opțiune potrivită pentru tine și bugetul tău. Dispozitivele sunt scumpe, însă merită banii.

Acest articol este susținut de către eMAG. Nu a fost redactat de către un membru al echipei Gadget.ro. 

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.