Telefoane Mobile

Ecranele OLED consumă mai puțină energie când aplicațiile folosite au Dark Mode activat. Fundalul negru permite unui display OLED să iasă în față pe partea de autonomie.

Era cunoscut acest aspect de ceva ani de zile, dar până Google, Apple, Facebook și alte companii au realizat că ar fi utilă opțiunea Dark Mode a fost nevoie de timp.

PhoneBuff a realizat un test cu un iPhone setat pe Dark Mode și altul cu interfața pe alb. Rezultatul?

Autonomie mărită cu 30% față de modelul cu Light Mode.

Aici puteți urmări clipul video.

Mă așteptam să fie o diferență, dar nu anticipam că ar atinge 30% în plus. Dacă vrei autonomie mai mare pe telefon și ai un smartphone cu ecran OLED, ține-l cu interfața pe negru activă. Acum rămâne ca aplicațiile să-l suporte. Facebook pregătește acest tip de afișare a conținutului și pentru interfața web destinată PC-urilor.

Categorii: telefoane-mobile
Tag-uri: iphoneOLED

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.