Software

Google a afirmat că un bug permitea iPhone-urilor din generație recentă să stocheze fotografii în Google Foto la calitate originală, fără limită în ce privește spațiul alocat.

Știți că Google Foto permite stocare nelimitată, dar imaginile au o rezoluție prestabilită – maxim 16 Megapixeli. Ce este peste 16 Megapixeli și se dorește a fi stocat fără resize ocupă spațiu – 15 GB sunt oferiți gratuit.

Noile iPhone-uri sunt setate să salveze imaginile în modul HEIC / HEIF, un format nou ce oferă calitate a imaginilor într-un fișier de dimensiune redusă. Culmea este că această scăpare a Google a venit în momentul în care au anunțat că pe noua serie Pixel nu mai oferă stocare nelimitată în Foto la calitatea originală. Pe iPhone-uri puteai avea prin bug-ul descoperit, iar pe Pixel 4 și 4 XL nu.

Google lucrează să rezolve bug-ul. Probabil, vor lăsa iPhone-urile din generație curentă fără stocarea nelimitată obținută în mod accidental. Cine știe, poate se vor gândi să stocheze noul tip de fișiere și să mențină feature-ul dobândit din mers.

Sursa: AndroidAuthority.com

Categorii: ios

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.