Software

Google a afirmat că un bug permitea iPhone-urilor din generație recentă să stocheze fotografii în Google Foto la calitate originală, fără limită în ce privește spațiul alocat.

Știți că Google Foto permite stocare nelimitată, dar imaginile au o rezoluție prestabilită – maxim 16 Megapixeli. Ce este peste 16 Megapixeli și se dorește a fi stocat fără resize ocupă spațiu – 15 GB sunt oferiți gratuit.

Noile iPhone-uri sunt setate să salveze imaginile în modul HEIC / HEIF, un format nou ce oferă calitate a imaginilor într-un fișier de dimensiune redusă. Culmea este că această scăpare a Google a venit în momentul în care au anunțat că pe noua serie Pixel nu mai oferă stocare nelimitată în Foto la calitatea originală. Pe iPhone-uri puteai avea prin bug-ul descoperit, iar pe Pixel 4 și 4 XL nu.

Google lucrează să rezolve bug-ul. Probabil, vor lăsa iPhone-urile din generație curentă fără stocarea nelimitată obținută în mod accidental. Cine știe, poate se vor gândi să stocheze noul tip de fișiere și să mențină feature-ul dobândit din mers.

Sursa: AndroidAuthority.com

Categorii: ios

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.