Smartphone

La momentul lansarii iOS 5, Apple a pus foarte mare accent în prezentarea celei mai noi şi mai uimitoare aplicaţii a momentului, Siri. Şi aşa şi este, nu degeaba a devenit rapid una dintre cele mai fascinante aplicaţii smartphone. Utilizatorii Android au cam rămas puţin dezamăgiţi de comenzile vocale normale ale gadget-urilor lor. Însă competiţia dă rezultate incredibile. Astfel, departamentul care se ocupă de dezvoltarea de aplicaţii Android, supranumit şi echipa Dexetra, nu s-a lăsat mai prejos şi s-a pus pe treabă, iar în 8 ore de muncă i-a ieşit o minunăţie de aplicaţie, Iris.

Au reuşit să construiască o un motoraş care să răspundă întrebărilor noastre, căutând rezultatele pe web. Descrierea aplicaţiei pe Android Market sună cam aşa: Iris poate face ca telefonul tău să vorbească pe diferite teme variind de la Einstein la Mozart. E Siri, doar că în sens invers. Inspirat din caracteristica iPhone Siri, Iris interacţionează vocal cu tine. Aşadar, au cam apus vremurile când făceai o căutare Google. Acum poţi doar să-l întrebi pe Irish şi va vorbi cu tine pe orice subiect, variind de la filosofie, cultură, istorie, ştiinţă la cunoştinţe generale sau chiar banalităţi.

Mai jos poţi vedea cum funcţionează aplicaţia într-o discuţie amicală. It’s kind of funny!

Putem răsufla uşuraţi că Iris nu este aşa in varianta ei finală. Nouă şi tunată, vine cu imagini şi link-uri când poate şi are o bază de cunoştinţe consolidată, au spus oficialii companiei.

Ce poate face noua  Iris? Răspunde la comenzi vocale, sună pe cineva la comandă vocală, scrie mesaje, caută lucruri pe internet, caută contacte şi multe altele.  Bine, că nu îţi răspunde întotdeauna după bunu-ţi plac e altceva,  are şi ea dreptul să îţi răspundă cum vrea, doar e …. o ea.

Fierbinte fiind, o putem găsi pe Android Market, gratuita şi este funcţională pe orice dispozitiv ce rulează  Android2.1 sau mai mult.

Deci, să recapitulăm: în 14 octombrie se lansează Siri, în 19 octombrie Andy Rubin vorbeşte despre faptul că oamenii ar trebui să vorbească cu oamenii, azi Iris este pe Android Market? Cam neconcordanţă între vorbe şi fapte, pe-aici. Noroc că la capitolul fapte, lucrurile sunt încinse.

Sursa: Tom’s Guide