Diverse

Într-un articol cuprinzător de ieri am explicat ce s-a întamplat cu Silicon Valley Bank, a 16-a entitate din sistemul bancar american, cea cunoscută drept banca start-up-urilor şi a companiilor tech. Aceasta a reuşit o performanţă uimitoare, aceea de a ajunge de la o bancă de încredere la faliment în doar două zile.

Vă daţi seama că dezastrul Silicon Valley Bank este cel mai dezbătut subiect zilele acestea în SUA, mai ales că săptămâna viitoare se aşteaptă a fi una extrem de dificilă pe burse şi nu numai.

O discuţie interesantă ce a fost preluată ulterior de mai toată presa a fost cea între Min-Liang Tan, CEO-ul Razer şi Elon Musk (CEO-ul a „tot ce are SUA mai bun”). Primul a scris într-un mesaj că Twitter ar trebui să cumpere Silicon Valley Bank pentru a deveni o bancă digitală, iar replica lui Elon Musk a fost una simplă: „Sunt deschis la această idee”.

De la aceste două fraze a luat naştere o întreagă poveste cu numeroşi participanţi, unii pro, alţii contra ideii.

Personal văd răspunsul lui Elon Musk ca fiind totuşi unul ironic, nu cred că este în postura de a prelua o altă companie greu încercată (cu Twitter încă se chinuie şi nu obţine deloc rezultate bune).