Smartphone

Chiar daca Apple pregateste urmatorul update – iOS 4.3 – se pare ca unii cititori sunt inca “blocati” la 4.1. In consecinta…haideti sa vedem cum se face jailbreak pe iOS 4.1.

Inainte de a incepe:

  • acest jailbreak functioneaza pe toate device-urile: iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 3Gs, iPhone 4, iPad 1 si toate generatiile de iPod Touch, cu conditia sa nu aiba o versiune iOS mai mare de 4.1;
  • verifica daca ai baterie suficienta (recomand cel putin 50%). Daca ramai fara baterie fix “la mijlocul” procedeului…poti sa-ti trasformi telefonul in paleta de tenis;
  • citeste intregul tutorial macar o data, pentru a intelege exact ce ai de facut (unele lucruri se petrec rapid, deci trebuie sa fi “pe faza”);
  • acest tutorial te invata sa faci jailbreak, NU unlock. Adica vei putea sa iti “eliberezi” telefonul ca sa poti instala aplicatii ne aprobate de catre Apple. Ca sa faci unlock ai nevoie de jailbreak, deci ca sa iti faci telefonul cumparat de la (exemplu) Orange sa mearga pe (exemplu) Vodafone vei avea nevoie in primul rand de acest tutorial. Pentru unlock…urmeaza alt tutorial.

1.Verifica daca device-ul tau are iOS 4.1 (Settings – General – About -> uita-te la “Version”);

2. Descarca utilitarul “limera1n” (gratuit, realizat de Geohot). IMPORTANT: acest tool este GRATUIT! Cine va cere Xeur/ron pt. un tool de deblocare este un excroc!

3. Click dreapta pe limera1n.exe si alege “Properties”;

4. Mergi la “Compatibility” si bifeaza “Run this program in compatibility mode for:” apoi selecteaza “Windows XP Service Pack 2”;

5. Din aceeasi casuta (“Compatibility”) bifeaza si “Run this program as an administrator”;

6. Confirma dand click pe “OK”;

7. Leaga iDevice-ul la PC. Daca ti s-a deschis iTunes, autorun-ul de Windows, etc, inchide-le pe toate;

8. Deschide limera1n.exe (dublu-click);

9. Iti va aparea

Da click pe “make it ra1n”

10. Iti va aparea:

11. Iti va aparea

In acest moment tine apasat SIMULTAN pe butonul rotund al telefonului (din “faţa” device-ului) si butonul de pornire/oprire (latura de sus – dreapta a device-ului)

12. Iti va aparea

In acest moment NU da drumul la butonul rotund (continua sa il tii apasat!) insa DA drumul la butonul de pornire/oprire (cel de pe latura dreapta – sus).

13. Iti va aparea

Astepta, in acest moment se aplica jailbreak-ul!

14. Iti va aparea

Jailbreak-ul a fost aplicat!

15. Pe iDevice va aparea

E posibil sa fie afisate niste linii de cod. Asteapta!

16. Pe PC iti va aparea

Da click pe “OK”.

17. iDevice-ul se va inchide sau se va opri. Deconecteaza iDevice-ul de la PC. Daca s-a oprit, porneste-l. Felicitari, ai reusit sa faci jailbreak pe iOS 4.1!

Procesul de deblocare incepe la pasul 13. In cazul in care nu ai apucat sa faci oricare dintre pasii dintre 9 si 13 poti linistit relua procesul. De la 13 la 16 NU ai voie sa intrerupi procesul.

18. Dupa ce ai pornit/repornit telefonul, mai reporneste-l o data (pas obligatoriu, nu il ignora!)

19. Dupe ce ai repornit a doua oara telefonul vei vedea pe springboard (adica pe ecranul principal, unde sunt iconitele) icon-ul limera1n.

20. Deschide icon-ul “limera1n”

21. Iti va aparea meniul de instalare Cydia

Selecteaza (apasa) Cydia apoi selecteaza “Install” (dreapta sus).

22. Iti va aparea

Asteapta pana cand Cydia se descarca si instaleaza.

23. Daca totul a mers bine, springboard-ul se va reporni si va aparea icon-ul Cydia.

24. Gata, ai terminat! Ai Jailreak + Cydia. Felicitari!