Apple

Acum cîteva ore comex a lansat versiunea a doua a site-ului jailbreakme.com. Prin intermediul noului site vei putea sa faci jailbreak untethered la orice iPhone, iPad sau iPod Touch cu iOS 4.3.3.

Înainte de a începe citește cu atenție informațiile de mai jos:

– nu ignora nimic din ce s-a scris în acest articol! De asemenea citeşte acest tutorial măcar o dată înainte de a începe procedura!

acest tool funcționează pe următoarele device-uri: iPhone 3Gs, iPhone 4, iPad 1, iPad 2, iPod Touch 3rd Gen, iPod Touch 4th Gen;

acest tool nu funţionează pe iPhone 2G, iPhone 3G, iPod Touch 1st Gen şi iPod Touch 2nd Gen! Apple nu mai ofera update la iOS 4.3 pentru aceste device-uri;

acest tool funcționează doar pe iOS 4.3.3! Dacă ai orice altă versiune de iOS te rugăm sa nu folosești deocamdată acest jailbreak!

dacă ai nevoie de unlock nu fă upgrade la 4.3.3! Adică dacă ai cumparat telefonul de la (exemplu) Orange şi vrei să îl foloseşti pe (exemplu) Vodafone, NU vei putea sa îl deblochezi! Jailbreak-ul şi unlock-ul sunt două lucruri total diferite! Deci repet, dacă vrei să-ti folosesti device-ul în altă reţea faţă de reţeaua din care l-ai achiziţionat, nu fă upgrade la 4.3.3! Rămâi la 4.0 (sau la 4.1 în cel mai rău caz)!

salvează SHSH cu TinyUmbrella și fă un backup al tuturor datelor prin iTunes! Nu şti ce poate merge rău sau când vei avea nevoie de un downgrade… Paza bună trece primejdia rea!

 

Dacă ai citit informațiile de mai sus și esti sigur/ă că dorești să continui va trebui să urmezi următorii pași simplii:

1) asigură-te că device-ul are cel putin 50% baterie;

2) conectează device-ul la Internet printr-o conexiune stabilă și rapidă. Nu recomandăm hotspot-uri publice sau conexiuni EDGE/3G;

3) accesează site-ul http://www.jailbreakme.com de pe device-ul pe care dorești să aplici jailbreak-ul folosind Safari. Nu folosi alt browser în afară de Safari;

4) îți va apărea următorul site/aplicație:

5. Apasă pe butonul “FREE”. Butonul se va schimba din “FREE” în “INSTALL”;

6. Apasă pe “INSTALL”;

7. Așteaptă câteva secunde;

8. Safari se va închide iar Cydia va începe să se descarce și instaleze;

9. După ce Cydia s-a instalat repornește device-ul;

10. Felicitări, ai făcut jailbreak la iOS 4.3.3!

UPDATE: este posibil ca Cydia să nu se instaleze, să se instaleze partial sau să aiba iconița inexistentă (să existe “locul” iconiței Cydia însă iconița în sine să nu existe). Această problemă se întâlnește de obicei la device-urile care au primit upgrade la 4.3.3 peste o versiune de iOS cu jailbreak deja făcut. Cea mai simplă și sigură rezolvare este un restore via iTunes la iOS 4.3.3.