Jailbreak: TaiG 2.4.2 si Cydia 1.1.23 Software

Cuvântul de ordine în lumea jailbreakului pentru anul 2015 pare să fie actualizare. Săptămâna trecută a fost lansată o versiune nouă a aplicației de jailbreak TaiG, care acum a ajuns la numărul 2.4.2 BETA. Da, ai citit bine, aceasta este o versiune beta.

Dar de ce? Se pare că unii utilizatori au întâmpinat probleme cu ultima versiune stabilă, 2.4.1. Cei de la TaiG încă recomandă folosirea versiunii anterioare, 2.4.1, atât timp cât nu întâmpini probleme. Însă dacă procesul de jailbreak ți se oprește la 30% sau 40%, atunci va trebui să încerci această versiune beta. Aceasta vine și împreună cu noua versiune Cydia, despre care vei găsi mai multe detalii mai jos. Poți descărca TaiG v2.4.2 beta accesând www.taig.com/en/ sau folosind acest mirror.

Tot săptămâna trecută Saurik a publicat o nouă versiune Cydia ce poartă numărul 1.1.23. Aceasta este o versiune majoră ce adaugă funcții noi, mult așteptate. Prima funcție nouă importantă este posibilitatea de a face downgrade unui tweak sau unei aplicații, atât timp cât există versiuni mai vechi găzduite în repository-ul respectiv. Această funcție este binevenită, în principal pentru situațiile în care o versiune nouă a unei aplicații sau a unui tweak conține buguri sau probleme de compatibilitate, acum având posibilitatea de a instala o versiune mai veche dar stabilă.

Alt feature nou al Cydia 1.1.23 este rubrica de extensii pentru aplicatii, ce îți permite să descoperi extensii și tweakuri pentru aplicațiile instalate pe deviceuul tău. Astfel ți se va oferi o listă cu extensiile valabile numai pentru aplicațiile pe care le ai deja instalate și nu vei mai fi obligat să parcurgi liste lungi cu toate tweakurile, indiferent dacă le poți folosi sau nu.

Dacă ai trecut deja prin procesul de jailbreak nu este nevoie să-l repeți pentru a putea profita de aceste noi opțiuni. Tot ce trebuie să faci este să rulezi Cydia, să aștepți să își actualizeze sursele ca după să instalezi versiunile actualizate din rubrica Changes.

Iar dacă încă nu ai făcut jailbreak, poți face acest lucru utilizând ultima versiune TaiG și urmând pașii din articolele ce pot fi găsite aici și aici. Ambele articole au fost actualizate cu linkuri pentru TaiG v2.4.1, ultima versiune stabilă disponibilă în momentul redactării acestui articol. Dacă întâmpini probleme cu aceasta îți recomand să încerci versiunea 2.4.2 beta pe care o poți descărca folosind linkurile de la începutul acestui articol.