Hardware

Ecranele AMOLED sunt de tip flexibil și de aici apariția smartphone-urilor cu un astfel de panel: Samsung GALAXY S6 Edge, S7 Edge, Huawei Mate 9 Pro, BlackBerry Priv etc. Japan Display se pregătește ca în 2018 să livreze primele LCD-uri flexibile. 

Un display LCD flexibil nu a fost cu putință pentru că unul dintre straturile sale este fabricat din sticlă. CEO-ul Japan Display a precizat că au început a integra plastic în loc de sticlă, iar din 2018 urmează să înceapă producția de serie.

Sunt companii interesate de această tehnologie: Apple și Huawei ar fi în primul rând, astfel ar reduce dependența de Samsung la acest capitol. Nu ar aduce același grad de flexibilitatea ca panelurile AMOLED concurente, dar efectul de design ar fi similar cu ceea ce oferă S7 Edge & co.

Personal, am spus ce cred despre display-urile curbate pe dispozitivele mobile, iar opinia nu s-a schimbat între timp.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.