Accesorii inteligente

Japonezii de la Kirin Holdings au lansat comercial prima lingură electrică din lume, una care ar putea ajuta foarte mult la îmbunătăţirea stilului de viaţă al utilizatorilor.

Lingura denumită Electric Salt Spoon nu există doar pentru că în ziua de azi orice trebuie să fie electric, ci are un rol clar definit. Conform profesorului Homei Miyashita de la Universitatea Meiji (cel care a avut ideea acestei linguri), Electric Salt Spoon poate accentua gustul de sărat fără a adăuga sare în plus. În timpul utilizării, un câmp electric slab pleacă de la lingură către mâncare pentru a concentra moleculele ionilor de sodiu pe limbă în vederea accentuării gustul de sărat.

Această invenţie a plecat de la o problemă, una puternic prezentă în societatea japoneză. În această ţară consumul mediu de sare / zi / adult este de 10 grame, dublu decât cantitatea recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Sarea consumată în exces poate provoca diverse probleme de sănătate precum creșterea presiunii arteriale, disfuncții cardiovasculare, atac de cord, osteoporoză și chiar cancer stomacal.

Revenind la lingură, aceasta cântăreşte 60 de grame şi funcţionează cu o baterie de litiu reîncărcabilă.

Electric Salt Spoon va fi disponibilă la comandă în Japonia începând cu luna iunie şi va costa undeva la 127 dolari. Din 2025 această lingură alimentată cu baterii va ajunge şi la nivel global, cei de la Kirin Holdings intenţionând ca până în 2030 să vândă în toată lumea peste 1 milion de unităţi.

Via: hotnews.ro