Smartphone

TCL a prezentat în cadrul evenimentului SID (Society for Information Display) 2024 primul smartphone triplu pliabil funcţional. Nu înţeleg de ce ar trebui să împăturim un telefon, dar trecem peste.

Device-ul adus în faţa oamenilor ce au participat la expoziţie vine cu un ecran cu o diagonală maximă de 7.85 inci atunci când este deschis (o mica tabletă) şi doar 6.5 inci când este împăturit. Vorbim despre un display LTPO cu o rată de refresh variabilă 1 – 120 Hz şi rezoluţie maximă 3K.

Primul smartphone triplu pliabil foloseşte două tipuri de balamale, unele ce permit plierea în forma literelor Z sau G. TCL a folosit pe acest terminal şi un sistem de recunoaştere facială 3D ce funcţionează pe baza unor senzori integraţi sub display.

Compania chineză a mai prezentat un prototip similar prin 2019, însă la acel moment vorbeam de un device ce nu includea un display funcţional. Iată că după 5 ani TCL a reuşit să facă ecranul funcţional, însă chiar şi aşa, până la o disponibilitate comercială mai este cale lungă.

Cum vi se pare acest smartphone triplu pliabil ? Poate fi util într-un viitor apropiat ?

Sursa: twitter.com