Software

De curând am fost contactat de o fostă colegă de facultate care este stabilită şi munceşte în Germania. Chiar dacă nu mai discutasem de ceva timp cu ea, m-am bucurat să aud că deşi locuieşte într-o ţară străină, nu a uitat de România şi de români. Aceasta face parte din echipa de proiect care a realizat aplicaţia JinGER (abrevierea vine de la “Jobs in Germany”).

Aplicaţia în sine are un obiectiv bine delimitat: îşi doreşte să răspundă întrebărilor referitoare la munca şi viaţa în Germania. JinGER este o aplicaţie tradusă în 4 limbi internaţionale (engleza, germana, spaniola şi româna) şi oferă informaţii şi sfaturi practice tinerilor care doresc să se angajeze în Germania.

Printre cele mai importante informaţii despre Germania regăsite în cadrul acestei aplicaţii enumerăm: date cu caracter general, caracteristicile muncii în această ţară, procedura de mutare, detalii despre societate, detalii punctuale despre cum să închiriezi un apartament, cum se poate obţine o asigurare medicală etc., iar pe viitor se doreşte integrarea şi unui job portal în limba engleză.

JinGER este disponbilă momentan doar în Google Play, urmând ca într-un viitor apropiat să fie accesibilă şi utilizatorilor Apple. Cei interesaţi o pot descărca gratuit accesând acest link.

Personal nu pot decât să mă bucur când văd tineri români cu iniţiativă şi m-aş bucura să prezentăm astfel de proiecte mai des.

JinGER 2

 

Categorii: software
Tag-uri: JinGER

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.