Arhiva

Probabil că mulţi dintre dumneavoastră cunosc faptul că în momentul în care Stephen Elop a venit la conducerea Nokia, mai mulţi oameni importanţi din companie şi-au dat demisia şi au început un proiect separat  sub denumirea de Jolla Mobile. În principiu, ei au preluat eşecul Nokia numit MeeGo şi vor încerca să îi schimbe faţa  radical, astfel încât să îi aducă succesul pe care Nokia l-a sperat dintotdeauna.

Cei de la Gigaom.com au reuşit să obţină un interviu cu CEO-ul Jolla Mobile, Jussi Hurmola, interviu în care acesta a afirmat că până la sfârşitul anului vom avea primul smartphone cu sistemul de operare MeeGo în varianta celor de la Jolla Mobile. Noul smartphone cu MeeGo va avea un ecosistem total diferit de cel prezent pe Nokia N9, singurul smartphone cu acest sistem de operare existent pe piaţă la ora actuală.

Probabil smartphone-ul îşi va face apariţia întâi pe piaţa din Europa, urmând ca mai târziu acesta să ajungă şi pe alte pieţe non-europene. Ce spuneţi de această ambiţie a celor de la Jolla Mobile?

Categorii: arhiva

Despre autor

Cosmin Muşat

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.