Smartphone

Nokia a prezentat cele mai ieftine telefoane ale sale cu touch, ambele vor veni în Q4 2012 la 99 dolari. Totuși, sunt și câteva elemente interesante: Asha Touch, un sistem de operare cu magazin de aplicații dedicat, peste 40 de jocuri gratuite ce așteaptă să le descărcați pe telefon.

Asha Touch aduce un sistem de swipe similar cu cel de la Nokia N9 cu MeeGo. Aveți o interfață grafică bazată pe trei ecrane, unul cu toate aplicațiile de pe telefon, altul cu cele mai utilizate aplicații și al treilea denumit My Screen ce permite personalizarea sa cu contactele, aplicațiile și scurtăturile dorite.

Singura diferență între Asha 308 și 309 este că primul telefon se încadrează în nișa dual-sim, iar al doilea merge pe rețeta clasică, single sim. De aceea am pus specificațiile tehnice la comun, vă rog doar să țineți minte că Asha 308 mizează pe dual-sim pentru cei interesați.

Smartphone Nokia Asha 308 / 309
Ecran TFT capacitiv de 3 inch cu rezoluție 240×400 pixeli, 155 ppi
Procesor
Memorie 64 MB RAM, 128 MB ROM, 20 MB spațiu de stocare + microSD de până la 32 GB
GPU
Sistem de operare Asha Touch
Conectivitate EDGE, Wi-Fi b/g/n, bluetooth 3.0, microUSB, jack de 3.5 mm
Cameră foto și video 2 Megapixeli și filmează la 176×144 cu 10 fps
Baterie 1110 mAh
Greutate 104  gr. / 102 gr.
Grosime 13 mm / 13.2 mm

Nokia mai scoate și un browser ce promite fluență și viteză sporită. L-au numit Nokia Xpress Browser.

Cred că Nokia forțează puțin înțelesul de smartphone încadrând telefoane ca Nokia Asha 308 și 309 în acest segment. Specificațiile sunt de-a dreptul modeste și doar raportul preț / dotări oferite scoate cele două modele Asha în față.

Sursa: Conversations.Nokia.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.