Tablete

În toamna anului trecut compania Jolla lansa Jolla Tablet. Au trecut câteva luni bune de la prezentarea oficială, iar compania a anunţat că se pot face primele precomenzi pentru acest device, urmând ca livrările să fie făcute din luna octombrie.

Jolla Tablet poate fi achiziţionată din Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii, Canada, Norvegia, Rusia, Elveţia, India, Australia şi Honk Kong. Preţurile sunt de 267 euro (versiunea cu 32 GB memorie internă) şi 299 euro (versiunea cu 64 GB memorie internă).

Jolla Tablet 2

Specificaţii complete pentru Jolla Tablet:

– display IPS de 7.85 inch cu rezoluție 2048×1536 pixeli;

– procesor Intel Atom Z3735 quad-core pe 64 biţi la 1.8 GHz, 2 GB RAM, 32/64 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB;

– Sailfish OS v2.0;

– Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, microUSB, USB host, jack de 3.5 mm, GPS;

– 5 Megapixeli, autofocus, geo-tagging, filmează la 1080p cu 60 fps, cameră frontală de 2 Megapixeli;

– baterie de 4300 mAh, 384 gr. și 8.3 mm grosime.

Jolla Tablet este realizată de o parte din echipa Nokia ce lucra la MeeGo. Aceasta a ales să pornească un proiect separat care include un sistem de operare care să împărtășească ideile din spatele MeeGo la nivel de interfață (Sailfish OS), un smartphone şi o tabletă (pentru moment). Sistemul de operare este compatibil şi cu aplicaţiile Android.

Categorii: tablete
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.