Diverse

Compania canadiană BlackBerry este în plin proces de reorganizare, iar acest lucru se traduce în primul rând prin reducerea cheltuielilor. Economii importante se pot face prin scăderea numărului de personal, iar o dovadă evidentă în acest sens o reprezintă filiala BlackBerry din India.

Pe o piaţă imensă cu sute de milioane de posibili clienți, BlackBerry India are doar 15 angajaţi în condiţiile în care anul trecut în aceeaşi perioadă existau 70 de salariaţi. Majoritatea oamenilor şi-au dat demisia pentru a pleca la companii cu stabilitate precum Qualcomm, Kronos sau Seagate. Deşi au plecat foarte mulţi manageri importanţi din conducerea filialei din India, BlackBerry nu a angajat pe nimeni în locul lor (au preferat să promoveze angajaţii rămaşi).

BlackBerry-Classic-21-630x473-630x473

Cu toate acestea, un reprezentant BlackBerry a afirmat că India rămâne o piaţă foarte importantă pentru companie şi că nu se pune problema să părăsească această ţară. Mai mult chiar, dacă se confirmă zvonurile că BlackBerry va lansa în această toamnă un smartphone cu Android, sunt şanse foarte mari ca terminalul să atragă noi utilizatori indieni (este cunoscut faptul că sistemul de operare Android are succes în India).

Sursa: EconomicTimes.com

Categorii: blackberry
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.