Diverse

Este un articol pe TheVerge unde au tras concluzia că Jony Ive a plecat de la Apple. Momentul exact nu a fost specificat de către Apple.

Se cunoaște anunțul realizat de către Apple cum că Jony Ive pleacă până la sfârșit de an. Acesta urmează a colabora cu Apple prin LoveFrom, noua sa companie de design deschisă alături de un prieten – Marc Newson. Probabil, este mai mult o declarație de complezență spre a nu lăsa impresia că ruptura a fost unilaterală. Ideea este că Jony Ive nu se mai regăsește pe site-ul Apple.com în secțiunea liderilor. Inițial era afișat, dar fără poză – găsiți o captură de ecran la sursă.

Jony Ive a jucat rolul de șef al departamentului de design pentru produsele Apple din 1996 și putem spune că acum se încheie o etapă importantă din istoria brandului american.

Aș spune că în ultima perioadă parcă și-au pierdut din aplomb, iPhone-ul stagnează de o bună perioadă și nu mai este neapărat considerat un benchmark. Este copiat de concurență, dar nu aș spune că un iPhone 11 Pro = cel mai frumos smartphone din piață cum se întâmpla cu iPhone 4 la debutul său.

Rămâne de văzut ce schimbări vor fi generate în ce privește limbajul de design al produselor Apple vom avea după plecarea lui Jony Ive, dar și ce reușește să facă acesta de unul singur prin LoveFrom.

Categorii: anunturi-diverse
Tag-uri: appleJony Ive

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.