Diverse

O ştire interesantă vine din judeţul Bihor, acolo unde Consiliul Judeţean a finalizat o investiţie de aproximativ 250.000 lei (50.000 lei aplicaţia de smartphone + 200.000 lei echiparea cu aparate GPS a maşinilor de transport) prin intermediul căreia cei peste 30.000 de navetişti din mediul rural pot afla în timp real programul autobuzelor, în ce localitate sunt acestea sau chiar în cât timp ajung în staţie.

Peste 250 de autobuze ale operatorilor privaţi au fost echipate cu aparate GPS, iar navetiştii pot afla prin intermediul aplicaţiei BusBihor informaţii importante astfel încât aceştia să ajungă la timp în staţie, respectiv la serviciu. “E un sistem care reuneşte 42 de operatori de transport, deci este o premieră în România. Peste tot pe unde mai există aplicaţii similare pe transport sunt făcute pe transportul urban sau metropolitan, unde există un operator sau maximum doi”, explică Vlad Gaje, din cadrul Autorităţii de Transport Bihor.

Prin acest sistem Consiliul Judeţean Bihor încearcă să reducă numărul celor care aleg să călătorească cu autobuze şi microbuze neautorizate, practic să scoată din ecuaţie aşa zisele “curse pirat”. BusBihor a fost destul de bine primită de tineri, însă călătorii în vârstă folosesc în continuare orarul afişat în staţii.

Sursa: digi24.ro