zeus-in-the-mobile-zitmo Software

Chiar dacă sitemul de operare creat de Google este o platformă extraordinară, cand vine vorba de flexibilitate si inovație, aceasta are lacunele sale in ceea ce privește capitolul „Malware”. Este adevarat că nicio platformă mobilă nu este in totalitate protejată de viruși, dar se pare că smartphonurile Blackberry si cele cu sistem de operare Android au fost ținta unor atacuri malware severe in ultimii ani.

Cercetătorii de la „Kaspersky Labs” care se ocupă cu securitatea au descoperit 5 noi forme ale enervantului virus intitulat ZeuS-in-the-Mobile (ZitMo), după ce in iunie au depistat un așa zis antivirus pentru Android care era tocmai ZitMo deghizat.  Pentru cei care nu știu incă, ZitMo este un troian creat special pentru a avea acces la SMS-urile dumneavoastră. Acest troian, după ce trece de sistemul de securitate al telefonului (in caz că aveți vreunul) începe și downloadeză toate mesajele pe care le trimite apoi la un centru de comandă aflat in Suedia. In mare acest virus are obiectivul de a obține informații prețioase de pe telefoanele unor persoane importante cu scopul de a le exploata ulterior.

Dupa cum bine știți multe persoane folosesc mesajele text pentru a trimite diferite conturi bancare, numere de telefon confidențiale, fotografii indecente si multe alte informații care pot ușura munca ulterioară a lui ZitMo in ceea ce privește șantajul.

 

Cum functioneaza ZitMO

 

Potrivit analiștilor de la Kaspersky Labs aceste noi forme ale virusului nu sunt foarte diferite de cele cu care s-au confruntat specialiștii in domeniu acum ceva timp, dar cercetătorii KL se tem că vor avea de înfruntat noi atacuri din partea faimosului ZitMo in zilele ce urmează.  În urma unor verificări minuțioase se pare că ultimele forme ale acestui virus au ca ținta persoanele care vorbesc la telefoanele lor cu android in limba germana.

Așadar în cazul în care doriți să aflați mai multe informații despre ZeuS-in-the-Mobile, Karspersky va pus la dispoziție un review amanunțit al lui ZitMo.