Kaspersky QR Scanner Software

Kaspersky Lab a lansat o nouă aplicație destinată dispozitivelor ce rulează Android sau iOS. Kaspersky QR Scanner poate fi descărcată gratuit din Play Store sau App Store și oferă o doză mărită de securitate atunci când scanăm un cod de tip QR.

Infractorii cibernetici încearcă noi metode de a trimite utilizatorii spre site-uri periculoase. În ultimul timp, aceștia au început să folosească codurile QR pentru a cripta link-uri de phishing.

Kaspersky QR Scanner este o aplicție care scanează, verifică și în final deschide link-ul integrat în codul QR. Bineînțeles, ultima acțiune are loc numai dacă site-ul spre care suntem trimiși nu este unul periculos. Dacă informația din codul QR poate afecta dispozitivul pe care îl folosim, atunci primim o notificare din partea Kaspersky QR Scanner.

Ținând cont că această aplicație este disponibilă gratuit pentru utilizatorii Android și iOS, nu văd de ce nu am folosi-o. Face aceleași lucruri pe care le execută și alt software de acest fel, dar ne și protejează gadgeturile de anumite pericole ce pândesc în mediul online.

Categorii: jocuri-aplicatii
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.