La început de 2021 Kingston anunța câteva noutăți din gama de produse de stocare, dar și un gadget dedicat profesioniștilor din domeniul fotografiei și videografiei, gadget menit să îmbunătățească fluxul de lucru. Kingston Workflow Station a fost conceput spre a scurta timpii de transfer de fișiere, punând la dispoziție o soluție de tip multi card – multi format reader all-in-one. Nu știu dacă am reușit să evidențiez pe scurt ce face acest produs, însă poate veți înțelege mai bine cu ce se ocupă Kingston Workflow Station și Workflow Readers din rândurile de mai jos.

Specificații Workflow Station (Dock + USB miniHUB)

  • Interfață: USB 3.2 Gen2 pentru Dock; USB 3.2 Gen1 pentru USB miniHUB;
  • Conectori: Dock – USB-C; USB miniHUB – USB-C;
  • Dimensiune: Dock – 160.27 x 70.27 x 55.77 mm; USB miniHub – 62.87 x 16.87 x 50 mm;
  • Greutate: Dock – 292 grame; USB miniHUB – 30 grame;
  • Temperatura de funcționare: -0°C~60°C;
  • Temperatura de stocare: -25°C~85°C;
  • Garanție: 2 ani cu suport tehnic gratuit;
  • Compatibilitate: Windows 10, 8.1, 8, Mac OS (v.10.10.x +).

Specificații Workflow SD Reader / microSD Reader

  • Interfață: USB 3.2 Gen 1;
  • Conectori: USB-C;
  • Carduri suportate: UHS-II SD, UHS-I SD/ UHS-II microSD, UHS-I microSD;
  • Dimensiune: 62.87 x 16.87 x 50 mm;
  • Greutate: 31 grame SD Reader / 29 grame microSD Reader;
  • Temperatura de funcționare: -0°C~60°C;
  • Temperatura de stocare: -25°C~85°C;
  • Garanție: 2 ani cu suport tehnic gratuit;
  • Compatibilitate: Windows 10, 8.1, 8, Mac OS (v.10.10.x +).

Design

Kingston Workflow Station

Am primit din partea Kingston România un pachet compus din Kingston Workflow Station, două cititoare de carduri din seria Workflow, unul pentru carduri SD, celălalt pentru carduri microSD, plus două carduri – unul SD și unul microSD din gama Kingston Canvas React Plus.

În cutia Kingston Workflow Station am găsit stația propriu-zisă, un USB REader Dock, adaptorul de alimentare cu patru ștecăre diferite, cablu USB Type-C la USB Type-C, ghid de pornire rapidă și certificat de garanție:

În pachetele celor două cititoare de carduri din gama Kingston Workflow Station am găsit gadgeturile alături de câte un cablu USB Type-C la USB Type-C, plus aceleași pliante ca în cazul stației.

Kingston Workflow Station nu aduce nimic spectaculos pe partea de design. Cel mai  probabil funcția a fost prioritară în detrimentul aspectului. Nu putem spune că Kingston Workflow Station arată în vreun fel rău, dar nici nu are cu ce ieși în evidență.

Culoarea exteriorului te poate duce cu gândul că avem în față un produs realizat din metal, însă în realitate tot exteriorul este din plastic. Nu-i nimic rău în asta, fiindcă totul se simte plăcut la atingere, iar calitatea asamblării și a finisărilor este bună.

Pe partea din față apare denumirea companiei producătoare, în timp ce pe partea opusă sunt amplasate mufa de alimentare și portul USB Type-C.

Chiar dacă nu am o poză spre a dovedi ceea ce urmează să prezint, zona de jos, cea pe care se sprijină gadgetul, prezintă două picioare din cauciuc ce asigură un bun grip indiferent de suprafața pe care este așezată stația de lucru.

Cititorele de carduri, precum și dock-ul USB din kit-ul Kingston Workflow Station sunt extrem de asemănătoare. Diferă doar zona superioară, adică cea care prezintă locașurile ce permit conectarea cardurilor de memorie ori a stick-urilor. Pe partea opusă acestora este portul USB Type-C prin care dispozitivele se conectează la stație.

Lângă fiecare slot pentru card / port USB avem și câte un LED de status ce se aprinde albastru atunci când există medii de stocare în dispozitiv.

Mă opresc aici cu prezentarea designului, vedem mai departe ce face Kingston Workflow Station.

Utilizare

Kingston Workflow Station

Spun de la bun început că nu am rulat teste de performanță cu Kingston Workflow Station. Asta fiindcă nu am avut la dispoziție vreun dispozitiv cu port USB Type-C 3.2 Gen2 și din această cauză nu aș fi avut cum să fac o analiză pertinentă. Oricum, apoi aș fi depins de fiecare mediu de stocare în parte și astfel am fi aflat vitezele și performața fiecăruia dintre ele și nu pe cea generală a stației.

Ideea este că dacă vorbim despre USB Type-C 3.2 Gen2, vorbim despre viteze maxime de transfer de până la 10 Gbps. Card reader-urile compatibile și dock-ul USB din pachetul Kingston Workflow Station sunt pe standard USB Type-C 3.2 Gen 1 și suportă deci viteze maxime de până la 5 Gbps. Oricum ar fi, standardul cardului de memorie ori al stick-ului USB va fi cel ce va da limitarea vitezei de transfer.

Cum se folosește Kingston Workflow Station? Foarte simplu: îl alimentezi cu energie de la o priză, apoi conectei cablul USB Type-C din pachet în stație și în PC. Odată ce vei introduce un modul card reader sau USB reader cu un modul de memorie compatibil, el îți va fi imediat afișat ca mediu de stocare:

Cum și cu ce te ajută Kingston Workflow Station? Este adevărat că nu mulți au nevoie de ceea ce poate acest dispozitiv, dar cei ce lucrează cu multe medii și tipuri de stocare, precum carduri SD sau microSD și stick-uri de memorie, vor aprecia modul rapid și simplu de a transfera (copia, muta, șterge) fișiere dintr-un mediu în celălalt.

Cât timp poți câștiga cu Kingston Workflow Station? Depinde de fiecare, de volumul său de lucru și de performața mediilor de stocare pe care le folosește. De la doar câteva secunde, până la minute bune în fiecare zi, unii utilizatori vor aprecia de fiecare dată Kingston Workflow Station, în timp ce alții nu vor fi pe deplin mulțumiți. Nu fiindcă stația nu performează, ci fiindcă nu o vor folosi la adevărata capacitate.

Fiecare modul ce poate fi adăugat la Kingston Workflow Station poate fi introdus în oricare dintre cele patru sloturi. Conectarea se face facil, prin port USB Type-C, în timp ce cardurile / stick-urile intră în mod clasic în fiecare modul.

Nu cred că mai am ce să adaug referitor la utilizare, Kingston Workflow Station păstrează totul la nivel simplu și eficient.

Preț

Kingston Workflow Station cu dock USB 706 de lei pe eMAG.ro.

Kingston Workflow Station Card Reader dual-slot – 150 de lei pe eMAG.ro

Kit Kingston Workflow Station cu dock USB + Card Reader dual-slot – 813 lei pe eMAG.ro

Concluzii

Kingston Workflow Station

Kingston Workflow Station nu este pentru oricine, asta este clar. Dacă nu lucrezi zilnic cu multe medii de stocare și asta în mod simultan, atunci investiția, deloc mică, nu-și are rostul. Pentru unii însă, când fiecare secundă din fluxul de lucru contează enorm, această stație va reprezenta soluția ideală, iar costul mare va fi amortizat în timp.

Cele mai importante puncte pro și contra pentru Kingston Workflow Station:

PRO

  • calitate bună de fabricație;
  • extrem de simplu folosit și eficient în utilizare.

CONTRA

  • preț ridicat, cel face potrivit doar pentru puțini utilizatori.