Arhiva-Notebook

Am făcut un scurt unboxing / preview pentru acest portabil Maguay din momentul în care mi-a sosit coletul. Cred că este și cel mai puternic notebook care mi-a sosit la review de când testez produse și fac asta de vreo doi ani și ceva de zile. Asta dovedește și maturitatea la care a ajuns un integrator din domeniul it&c precum Maguay. Ei au rămas consecvenți pe partea de portabile / laptopuri și nu s-au repezit spre piața de tablete.

Cel mai important la laptopurile Maguay este că aduc o facilitate specifică desktopurilor: customizare la maxim în funcție de preferințe și posibilitate de upgrade pe viitor la unele componente ale notebookului.

Maguay P1502 poate fi considerat un laptop de gaming: tastatură iluminată și culorile pot fi setate după preferințe, display cu rezoluție la 1080p, procesor de ultimă generație și placă grafică destul de puternică ca să ruleze orice joc pentru PC la momentul actual, baterie de capacitate mare ce promite autonomie de 5h și asta pentru un notebook cu asemenea specificații înseamnă mult.

Spun de la început că mi-aș dori să am un astfel de portabil pe post de desktop replacement / laptop de acasă. Merge a fi folosit și de o persoană care are nevoie de editare foto și video la un nivel superior.

Să vedem care-i sunt datele tehnice:

Laptop
Date tehnice
Maguay P1502m
Ecran 15.6 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli
Procesor Intel Core i7-3630QM la 2.4 GHz
Memorie 16 GB RAM (2 x 8 GB DDR3) și suportă până la maxim 32 GB memorie RAM, SSD de 128 GB și HDD de 1 TB
Placă grafică NVIDIA GeForce GTX 670MX cu 3 GB GDDR5
Sistem de operare Windows 8
Conectivitate Wi-Fi a/b/g/n, 3 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, eSATA, mSATA, HDMI, display port, DVI, FireWire, card reader, cititor de amprente
Cameră web 2 Megapixeli
Sunet THX TruStudio Pro, boxe Onkyo 2.1 cu subwoofer încorporat
Baterie 8 celule și promite autonomie de până la 5h
Greutate 3.1 kg.
Grosime 43 mm

Design

Maguay-P1502m (4)

Partea cu ce găsiți în cutie nu va ma fi repetată. Aveți un link la începutul articolului cu toate detaliile cât și un clip video destul de explicativ. Maguay a mizat pe simplitate. Laptopul P1502m vine într-un negru mat ce nu adună amprentele ușor și praful nu este scos în evidență. Dă impresia de laptop rezistent în timp, făcut să-și păstreze pe o durată lungă atât liniile și aspectul general îngrijit.

La 3.1 kg și 43 mm grosime nu-i tocmai un laptop care să mizeze pe portabilitate. Nu uitați niciodată categoria din care face parte: laptop destul de puternic ca să funcționeaze ca desktop replacement sau portabil de gaming. Aici nu contează așa mult greutatea și grosimea ci performanțele pe care le oferă. La 3.1 kg îmi aduce aminte de primul meu laptop, un ASUS de 15.6 inch care nu avea asemenea specificații de top.

Sigla Maguay a fost stilizată pe spatele ecranului, nu-i ceva intruziv. Când ridici ecranul vei da de logo-ul MyWay, seria din care face parte și P1502m. Tastatura este iluminată și poate reda culorile după bunul tău plac, există setări pentru asta. Sunt câteva abțibilduri: Intel Core i7, boxe cu tehnologie Onkyo, HDMI, THX TruStudio Pro. Touchpadul abia îl remarci în profilul lui P1502m, nu impresionează prin dimensiunile sale ci prin precizie. Între tastele dedicate pentru click dreapta și stânga au făcut loc pentru un accesoriu util în mediul de afaceri: cititor de amprente. Nu contează așa mult touchpad-ul și tastatura laptopului, mai ales în gaming. Pentru a fi eficient se impune a avea o tastatură specială și un mouse dedicat cu multiple reglaje de finețe.

Maguay P1502m este un laptop solid, finisare bună, materiale de calitate, un portabil care nu se demonetizează ca design și asta pentru că au mizat pe linii clasice ce vor da bine și peste 1 / 2 ani de zile.

Ecran și sunet

Maguay-P1502m (14)

15.6 inch și rezoluție 1920×1080 pixeli. Este rezoluția pe care aștept de ceva timp să o văd și pe portabile de sub 3000 de lei. Va mai trece ceva timp până atunci. Tabletele au urcat rapid de la 1024×768 pixeli până la 2048×1536 pixeli sau ca la Samsung Nexus 10 unde s-a ajuns peste aceste valori specifice iPad 3 & iPad 4.

Ecranul lui P1502m impresionează prin culorile plăcute, vizibilitate la unghi larg, nu reflectă spațiul ambiental. O adevărată plăcere să lucrezi pe P1502m, să te uiți la filme în rezoluție 1080p, să faci browsing, să editez fotografii sau clipuri video, documente office sau, în special, în jocuri de ultimă generație.

Au ales boxe Onkyo de tip 2.1 cu subwoofer. Se aude foarte bine. Punctează serios la volum, claritate, bass. Are de toate. Există și posibilitatea de merge pe mâna unui sistem audio distinct pe jack-ul de 3.5 mm sau a unor căști. Boxele de pe Maguay P1502m sunt de calitate. Punct pozitiv pentru brandul românesc.

Hardware, sistem de operare și aplicații

Maguay-P1502m (16)

Elemente de top: Intel Core i7-3630QM – CPU quad-core la 2.4 GHz, 16 GB memorie RAM și la nevoie merge să-i puneți și 32 GB. Nici nu-mi imaginez la ce ar fi nevoie de 32 GB memorie RAM în momentul de față. 16 GB mi se pare o valoare excelentă pentru jocuri și aplicații de editare foto & video. Se adaugă un SSD de 128 GB ce aduce un spor de viteză sesizabil în toate activitățile desfășurate pe laptop + 1 TB spațiu de stocare.

Placa grafică este NVIDIA GeForce GTX 670MX cu 3GB GDDR5  memorie dedicată. Această combinație hardware livrează performanță fără compromis. Pornește rapid, execută orice task în mare viteză. Recunosc că nu am avut ocazia să-l solicit la maxim. Folosesc laptopul pentru a a scrie articolele pe site, browsing.

Laptopul de test avea o versiune de Windows 8 preinstalată. Nu știu dacă și varianta livrată clienților integrează acest software sau trebuie achiziționat separat. Prețul de listă pentru configurația enunțată la începutul articolului se ridică fără TVA la 1500 de dolari.

Windows 8 este optimizat spre a fi touch friendly, dar asta nu te ajută cu nimic la Maguay P1502m care aduce un display non-touch. Totuși, pornește mai repede decât Windows 7. Se configurează ușor și ajungi în timp să te obișnuiești cu el. Nu știu dacă Maguay personalizează Windows 8-ul livrat pe laptopurile sale cum fac Sony, Samsung, ASUS. Nu cred că este cazul aici și mai degrabă prefer un sistem de operare fără bloatware.

Performanță

Windows-Experience-Index-Maguay-P1502m

Era logic să-l supun la o serie de teste de benchmark și rezultatele obținute le găsiți în tabel + screenshots la fiecare în parte.

Laptop
Teste benchmark
Maguay P1502m
BrowserMark 2.0 5747 puncte
HTML5test cu Chrome pentru Windows 8 463 puncte
3DMark Basic Edition
HD Tune 2.55 297.1 MB/ sec pentru SSD-ul de 128 GB
CrystalDiskMark 436 MB/ s la citit și 165 MB/s la scris, iar SSD-ul este afișat cu valoarea de 119 GB.
Windows Experience Index 7.4 nota finală în Windows 8
Procesor – 7.8;
Memorie RAM – 7.8;
Placă grafică – 7.4;
Gaming – 7.4;
HDD – 8.1

Conectivitate

Maguay-P1502m (11)

Maxim. Are mai toate porturile cu putință de la USB 3.0 până la USB 2.0, mSATA, eSATA, DVI, HDMI. În lateral dreapta dați de 1 x USB 2.0, 4 x jack de 3.5 mm!!! În lateral stânga regăsiți RJ-45 pentru cei care nu au un router pe acasă, 3 x USB 3.0, eSATA, card reader. Pe spate dați de jack-ul pentru încărcător, DVI, HDMI și Display Port (am un monitor BenQ BL2400 ce are acest standard și a fost prima dată când am avut ocazia să-l testez).

Tastatură și touchpad

Maguay-P1502m (10)

Tastatură iluminată și culoarea afișată poate fi reglată în funcție de preferințele fiecăruia. Nu obosește ca și luminozitate. Te obișnuiești cu ea în timp și ajungi a scrie rapid. Mi-aș fi dorit ca tastele să fie ceva mai clar delimitate. Dispune și de numpad. Ar fi fost ok dacă tastele cu direcțiile erau scoase în evidență. Ajută în anumite jocuri.

Touchpad-ul este mic dacă ne raportăm la dimensiunile laptopului. Funcționează precis.

Autonomie

A fost pusă o baterie de mare capacitate. Dispune de opt celule. Cu toate setările la maxim a ajune pe la 3.5 h – 4h. Mi se pare o valoare foarte bună având în vedere care-i sunt specificațiile tehnice și nișa din care face parte.

Concluzii

Maguay-P1502m (15)

Îți cumperi un Maguay P1502m dacă dorești performanță fără compromis. Vorbim de un laptop care timp de 1.5 – 2 ani nu are nevoie de vreun upgrade la nivel de hardware. Știu că evoluția tehnologică este similară cu o avalanșă și vor apărea componente mai puternice, dar Maguay-ul în cauza va putea rula cele mai noi jocuri fără probleme cât și aplicații cu cerințe puternice de procesare. Pe de altă parte este și ușor de upgradat la nivel de SSD, memoria RAM poate urca până la 32 GB, conectivitate maximă cu excepția unui DVD-RW (vremea acestora a trecut și mai ales acum când stocăm mai totul în cloud: YouTube, Picasa, Google Drive & Docs, Facebook, etc).

PRO
– display de top cu rezoluție la 1080p;
– hardware puternic și relativ ușor de customizat după preferințele consumatorului, upgrade în timp dacă este nevoie;
– design simplu care nu se perimează de-a lungul lunilor de utilizare;
– placă grafică dedicată bine pusă la punct, rulează toate jocurile pentru PC în condiții bune / excelente;
– autonomie considerabilă pentru clasa din care face parte;
– preț destul de ok dacă avem în calcul și raportul preț / performanțe oferite;
– sound puternic cu bass și amplitudine;
– tastatură iluminată.

CONTRA
– lipsește DVD-RW sau unul de tip blu-ray. Acestea vin doar ca accesoriu.

Nu pot să pun portabilitatea redusă ca element contra. Vorbim de un laptop de gaming / desktop replacement și asta nu prea contează.

Și o scurtă prezentare video: