Notebook

HP este recunoscut la nivel mondial pentru portabilele dezvoltate și acum au reînnoit produsele ce se adresează celor ce au nevoie de o putere crescută în procesare video și foto. Spre exemplu ar merge excelent un astfel de HP la un designer auto. Comunicatul de presă:

HP prezintă noi staţii de lucru    de tip desktop sau mobile    pentru companii 

Noile staţii de lucru HP oferă performanţă                şi fiabilitate în diferite forme

 

 

Bucureşti, 02 mai 2011 – HP îşi extinde binecunoscuta gamă de echipamente Z Workstation cu staţiile de lucru HP Z210 disponibile la un preţ foarte accesibil. În acelaşi timp, HP a adăugat modelele HP Elitebook 8760w şi 8560w liniei sale de staţii de lucru mobile de mare putere. Noile modele reprezintă o dovadă a investiţiilor HP în dezvoltarea pieţei mondiale de staţii de lucru fixe şi mobile al cărei lider este, conform datelor IDC(1).

Modelele HP Z210 sunt disponibile fie în format de mini-turn convertibil (CMT), fie într-o unitate foarte compactă pentru medii cu spaţiu limitat (SFF) şi sunt ideale pentru acei utilizatori care lucrează cu aplicaţii de design computerizat, media digitală, aplicaţii medicale sau aplicaţii complexe de birou. Noua gamă se constituie într-un etalon de performanţă pentru staţiile de lucru entry-level, oferind, în acelaşi timp, cel mai mare grad de fiabilitate din segmentul staţiilor de lucru la un preţ foarte accesibil.

Noile modele de stații de lucru mobile se pliază perfect pe cerinţele utilizatorilor activi care lucrează în inginerie sau în alte domenii cu procesare complexă sau creare de conţinut şi care au nevoie să combine performanţa unei staţii de lucru cu portabilitatea şi comoditatea utilizării unui notebook.

–         Cea mai puternică staţie de lucru mobilă din portofoliul HP, modelul HP EliteBook 8760w, oferă un ecran high-definition cu diagonală de 43.9 cm (17.3 inch), plăci grafice profesionale, la alegere între AMD FirePro şi NVIDIA Quadro, şi până la 4 GB de memorie video. De asemenea, EliteBook 8760w poate fi configurat să includă hard drive-ul preferat de utilizator din trei modele disponibile şi să asigure suport pentru o  configuraţie RAID 5 – o premieră pentru staţiile de lucru mobile HP.

–         HP EliteBook 8560w include un ecran HD cu diagonală de 39.6 cm (15.6 inch) şi susţine fie plăci grafice AMD FirePro cu 1 GB de memorie video, fie plăci grafice NVIDIA Quadro cu 2 GB de memorie video. Ecranul HP DreamColor, care afişează peste 1 miliard de culori, este disponibil pentru modelele HP EliteBook 8560w şi 8760w şi le permite utilizatorilor să realizeze activităţi care cer atenţie foarte mare la culori, cum ar fi aplicaţii de media digitală sau pregătirea documentelor pentru tipar.

„Un număr tot mai mare de clienţi de pe diferite segmente de piaţă care se dezvoltă foarte rapid aleg staţiile de lucru HP pentru a răspunde cerinţelor complexe ale activităţii lor”, a declarat Kobi Elbaz, director, ClientSolutions and Workstations Business Unit Manager, HP Personal Systems Group, EMEA. „Noile staţii de lucru HP Z210 răspund acestor cerinţe şi demonstrează poziţia de lider de piaţă a companiei printr-un pachet accesibil ca preţ, dar foarte fiabil. În acelaşi timp, staţiile de lucru mobile HP EliteBook combină elemente inovatoare de design cu tehnologia de mare putere pe care clienţii o aşteaptă de la acest tip de echipamente pentru a ne ajuta chiar şi cei mai exigenţi clienţi, cei care lucrează în design, animaţie sau inginerie, să fie mai creativi.”

Preţ accesibil şi fiabilitate de la staţiile de lucru mobile

Modelele HP Z210 oferă o serie de variante de grafică profesională, inclusiv opţiuni 2-D de la AMD sau NVIDIA ce includ carduri grafice cu două chip-uri care pot susţine până la patru monitoare 2-D. Opţiunile 3-D includ soluţii de grafică Intel HD cu procesor integrat ce reduc costul de pornire al soluţiilor de grafică profesională 3-D, precum şi costul soluţiilor de grafică de bază şi de nivel mediu oferite de NVIDIA şi AMD.

Modelul HP Z210 disponibil în format SFF este cu 65% mai mic decât modelul în format CMT. Ambele dimensiuni le permit cumpărătorilor să aleagă între procesoare performante Intel® Xeon® E3 şi procesoare Intel Core™ i3/i5/i7 de a doua generaţie, devansând ofertele existente de PC-uri şi îmbunătăţind cu până la 20% performanţele echipamentelor faţă de generaţiile anterioare de procesoare.(2)

Staţiile de lucru HP Z210 sunt proiectate astfel încât să fie uşor de utilizat, ambele tipuri de unităţi incluzând un tip de carcasă care poate fi deschisă fără ca utilizatorul să aibă nevoie de unelte, putând astfel să fie întreţinute sau reparate rapid. Staţiile de lucru HP oferă memorii ECC mai mari şi mai rapide care asigură integritatea datelor şi ajută la evitarea posibilelor blocaje din sistem sau a coruperii de date eliminând erori de memorie single-bit, un criteriu important pentru acei utilizatorii care rulează aplicaţii mission-critical.

Procesare mobilă de mare putere

Modelele HP EliteBook 8760w şi 8560w includ balamale din aliaj de aluminiu şi un buton de deschidere a capacului din aliaj de titaniu, fiind astfel mai rezistente şi mai durabile. Cu un capac gri metalizat şi finisaj concentric, staţia de lucru are o carcasă HP DuraCase care, inspirată din industria aero-spaţială și a fost creată să reziste fără probleme loviturilor, vibraţiilor, prafului, schimbărilor majore de altitudine sau temperaturilor înalte cu care un utilizator se poate confrunta atunci când lucrează din diferite locaţii.

Mai mult decât atât, opţiunea de a încorpora în staţiile HP EliteBook 8760w şi 8560w un monitor HP DreamColor capabil să reproducă un miliard de culori – de peste 64 de ori mai multe decât un monitor tradiţional – şi care utilizează tehnologie LCD de 30 de biţi îi garantează utilizatorului acelaşi nivel de culoare din faza de concept la faza de proiectare şi, apoi, de producţie. Aplicaţiile HP Mobile Display Assistant şi HP Advanced Profiling Solution asigură un control mai precis, precum şi ajustarea şi alinierea opţiunilor de vizualizare pe monitorul DreamColor astfel încât să garanteze integritatea culorii.

Procesare de mare performanţă în mişcare

Construit pentru a asigura procesare optimizată pentru staţii de lucru şi servicii de suport pentru migrarea aplicaţiilor 3-D profesionale, HP EliteBook 8760w şi 8560w integrează procesoare Intel® Core™ i7 şi i5 dual- şi quad-core de a doua generaţie, oferind performanţă premium şi capacitate rapidă de răspuns prin compatibilitate cu gama de procesoare vPro şi susţinând până la 32 GB de memorie RAM.

Staţiile de lucru mobile HP EliteBook oferă, de asemenea, o serie variată de posibilităţi de stocare şi de porturi, inclusiv USB 3.0, eSATA şi porturi de încărcare prin USB 2.0.

Oferind posibilitatea de a include de la 1 GB până la 4 GB de memorie video, noua serie w de la HP oferă soluţii de grafică profesională certificate ISV de la NVIDIA.

Disponibil pe staţiile de lucru mobile ale companiei, HP Performance Advisor, o interfaţă intuitivă de utilizare, reprezintă garanţia că aplicaţiile vor rula fără probleme,  optimizând, în acelaşi timp, performanţa configuraţiei şi a soluţiilor grafice.

 

Categorii: arhivahpnotebook
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.