Diverse

LeEco anunţa anul trecut cu surle şi trâmbiţe că a ajuns la un acord de achiziţie cu producătorul american de televizoare Vizio. Preţul plătit se ridica undeva la aproximativ 2 miliarde de dolari, iar acest demers era o etapă importantă a planului LeEco de a intra vizibil în Statele Unite ale Americii.

Din nefericire pentru producătorul chinez bula s-a spart mult prea repede şi mai toate planurile de expansiune au fost anulate din cauza problemelor financiare foarte grave. LeEco are datorii foarte mari şi face tăieri masive de costuri. După ce a anunţat că renunţă la peste 85% din angajaţii pe care îi avea în India, LeEco a confirmat că achiziţia producătorului de televizoare Vizio nu va mai avea loc.

Cu toate acestea cele două companii vor avea în continuare o relaţie de colaborare, astfel că LeEco ar putea aduce conţinut propriu pe piaţa americană, în timp ce televizoarele Vizio ar putea fi comercializate pe piaţa chineză.

Sursa: techcrunch.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.