Diverse

Viitorul ne bate la uşă, oamenii vor avea nevoie de noi specializări, actualele locuri de muncă cu activitate repetitivă urmând a dispărea în perioada imediat următoare (câţiva ani).

Din păcate producătorii de smartphone-uri şi nu numai vor automatiza din ce în ce mai mult. Xiaomi, prin vocea CEO-ului său Lei Jun, a anunţat demararea construcţiei unei fabrici capabilă să producă peste 10 milioane de smartphone-uri pe an. Aceasta se va numi ca proiect Xiaomi Smart Factory Phase II, iar cel mai “interesant” aspect la ea este că procesul de producţie va fi 100% automatizat, adică începând de la asamblare şi până la ambalare, toată treaba va fi făcută de roboţi (nu va fi nevoie oameni pe linia de producţie).

Xiaomi Smart Factory Phase I a fost construită de Xiaomi anul trecut ca un test. Aceasta era de dimensiuni mult mai mici, era capabilă să producă peste 1 milion de smartphone-uri pe an şi a fost folosită strict pentru cercetare-dezvoltare.

Noua fabrică gigant (Phase II) va fi utilizată pentru producţia în masă şi ar urma să fie gata în 2023. Conform estimărilor Xiaomi, fabrica ar urma să genereze venituri de cel puţin 9.3 miliarde de dolari pe an.

Sursa: cntechpost.com