Smartphone

Vă mai aduceţi aminte de ambiţia celor de la Huawei ? Undeva prin 2017 ei spuneau că până la sfârşitul lui 2021 intenţionează să ajungă cel mai mare producător global de smartphone-uri. Pentru un trimestru chiar au reuşit acest lucru. Dar cam atât. Evoluţia lucrurilor o cunoaşteţi deja, în prezent Huawei fiind o umbră a ceea ce cândva era un gigant (strict pe această piaţă).

Pentru că poziţia ocupată de Huawei la un moment dat a dovedit că se poate, Lei Jun, fondatorul Xiaomi, a declarat de curând că îşi doreşte ca Xiaomi să acopere locul liber lăsat de Huawei, iar că obiectivul principal este acela ca într-un orizont de maxim trei ani Xiaomi să devină cel mai mare producător global de smartphone-uri.

Xiaomi îşi doreşte să fie pe primul loc inclusiv în segmentul high-end, acolo unde va duce “un război pe viaţă şi pe moarte” împotriva celor de la Apple. Lei Jun a transmis că îşi doreşte să ofere utilizatorilor Xiaomi o experienţă de utilizare care să poată lupta de la egal la egal cu cea oferită în prezent de Apple.

Pentru a susţine acest plan ambiţios, Xiaomi va investi peste 16 miliarde de dolari în cercetare-dezvoltare în următorii cinci ani şi va deschide mii de magazine fizice în întreaga lume (doar în China se vor deschide peste 20.000 de noi magazine în următorii trei ani).

Va reuşi oare Xiaomi să obţină ce şi-a propus sau va avea aceeaşi soartă ca Huawei ?

Sursa: macrumors.com