Smartphone

Această nişă a smartphone-urilor de gaming a crescut (cel puţin în vizibilitate) în ultimii ani, până în urmă cu doar câteva ore existând patru mari producători cu echipe dedicate acesteia: ASUS cu ROG Phone, ZTE cu RedMagic, Xiaomi cu Black Shark şi Lenovo cu Legion.

Din păcate pentru entuziaşti, Lenovo a confirmat oficial că renunţă la divizia de telefoane destinate jocurilor, brandul Legion urmând a fi folosit în continuare doar pe laptopuri şi PC-uri de gaming.

Un oficial Lenovo a confirmat pentru Android Authority că producătorul chinez a luat decizia de a se retrage de pe această piaţă. Acesta a declarat că „Lenovo oprește dezvoltarea gamei Legion dedicată telefoanelor pentru jocuri pe platforma Android, ca parte a unei transformări mai ample a business-ului și a consolidării portofoliului de produse destinate gaming-ului. În calitate de lider al pieței de dispozitive și soluții pentru gaming, Lenovo se angajează să promoveze această categorie acoperind diverse formate, iar în acelaşi timp îşi doreşte să se concentreze pe domeniile în care poate aduce cea mai mare valoare comunității globale de gaming.”

Lenovo Legion Y70 va rămâne astfel în istorie drept ultimul smartphone de gaming al celor de la Lenovo.

Situaţia acestei nişe nu este tocmai bună, divizia Black Shark a celor de la Xiaomi concediind în ultimele săptămâni sute de angajaţi pe fondul unor vânzări modeste.